Gazdaság

Kétmilliárdért készítik elő a metró és a HÉV összekötését

Tavaly szeptemberben jelentette be a BKK, hogy a gödöllői HÉV öt megállóját új helyre költöztetnék, kicserélnék a síneket és a szerelvényeket is, illetve a vonal jelentős részét – Mátyásföldtől az Örs vezér térig – a föld alá költöztetnék, valamint egy rákoskeresztúri szárnyvonalat is építenének a Körvasúttól. Az Örs vezér téren pedig a HÉV-et összekötnék a 2-es metróval.

Most ott tart a projekt, hogy kihirdették a különböző tervezési, engedélyeztetési előkészítő munkákat egyedüli ajánlattevőként a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. végezheti el, összesen kicsivel több mint két milliárd forintért. Az ár és a minőségi szempontok fele-fele részben voltak döntőek az elbírálásnál.

Az építkezés, és felújítás uniós támogatással valósul meg, és tavaly januárban a projekt előkészítésére kiírt ötmilliárd forintos pályázatot a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. nyerte el. Tavaly nyáron pedig a 150-es vasútvonal áthelyezésének 1,2 milliárd forintos tervpályázatán is a befutók között volt a cég.

A Főmterv mérlegbeszámolója szerint 2016-ban kis híján 6,8 milliárd forintos, tavaly pedig kevesebb, mint 4,8 milliárd forintnyit, miközben adózott eredménye 83 millió forintról csaknem 96 millió forintra emelkedett.

Fotó: Unitef / BKK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik