Gazdaság

Nagy bejelentés készülhet Mészáros cégénél

Az Appeninn bejelentésére vár körmöt rágva a fél tőzsde.

Hétfőn reggel fél 9-től felfüggesztette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Appeninn-részvények kereskedését – írja a Portfolio a BÉT-re hivatkozva. A felfüggesztés a lezárási szakasz végéig tart. Az ok a következő:

a társaság közölte, hogy olyasmit tenne közzé, ami a részvények árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja.

Ha ezt az információt még a felfüggesztés vége előtt közzéteszik, akár a kereskedést is visszaállíthatja a BÉT. Amint elhangzik a nagy bejelentés, természetesen bővtjük a cikket.

Mészáros Lőrinc Konzumja tavaly augusztusban vette meg az Appeninn ingatlanos cég kb. 49 százalékát, előfordulhat, hogy most egy még nagyobb szelet megvételét jelentik be.

Frissítünk!

Délután fél 2 felé csak bejelentették, mi a nagy hír, és valóban: a Konzum-OTP Ingatlan tőzsdén kívüli és tőzsdei ügyletekkel 5,92 százalékos tulajdont szerez az Appeninn Holding Nyrt.-ben. Jászai Gellért Konzum-vezér azt mondta, mérföldkő a cégcsoportjában e lépés, mivel csak olyan eszközökbe fektet az ingatlanalap, ami magas hozamot vár. Ez pedig fontos özenet lehet a részvényeseknek, potenciális befektetőknek, tőkepiaci szereplőknek.

(Kiemelt kép: AFP / Greg Baker)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik