Gazdaság
mészáros lőrinc (Array)

Mészárosék megszólaltak a nagyszabású ingatlanbefektetési terveikről

24.hu
24.hu

2018. 02. 23. 12:13

Korábban a témában:

A hamarosan a Mészáros-csoport többségi tulajdonába kerülő Appeninn (ehhez már csak a GVH engedélye kell) külföldön is terjeszkedne nagyszabású ingatlaprojektekkel – derült ki a Portfólió interjújából.

Az Appeninn egy ingatlanbefektető cég, raktárjaik, B és C kategóriás irodaházaik, kisebb részben kiskereskedelmi üzleteik vannak. Miután Mészárosék egyik érdekeltsége, a Konzum felvásárolta őket, azt a feladatot kapták, hogy kezeljék és fejlesszék a Mészáros-csoport ingatlanportfólióját.

A hírekbe azzal kerültek be, hogy nemrégiben megvásároltak 18 Spar által bérelt ingatlant. Erről azt mondták, hogy a megállapodás végleges, a szerződéskötés folyamatban van.

A vétel pedig része a cég teljes átalakításának, azaz inkább az A kategóriás irodaházak felé szeretnének fordulni, ezen belül a nagyon jó lokáció és a prémiumkategória a lényeges szempont. A portfóliótisztítást már elkezdték, a kisebb és a stratégiába nem illő ingatlanoktól megváltak, illetve további eladások várhatók.

Az interjúból kiderül még, hogy:

  • A jövedelemtermelő képesség volt a döntő a nemrég 2,2 milliárd forintért megvásárolt, műemléki környezetben lévő, egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid ház megszerzésénél is.
  • Az Appeninn nyitna a közép-kelet-európai piacokra is. Külföldön az Adria térségében, a volt Jugoszlávia államaiban, továbbá Romániában, Bulgáriában terjeszkedne tovább.
  • Szerintük a társaság pont annyira érzékeny a politikára, mint bármelyik magyarországi vállalat, vagy vállalkozás.
  • A társaság működése transzparens, átlátható, hogy miből tevődik össze a vállalat vagyona, az milyen jövedelemtermelő képességgel rendelkezik, és hogy milyen stratégia mentén születnek a döntések.
Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.