Gazdaság

Mészárosék megszólaltak a nagyszabású ingatlanbefektetési terveikről

meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)
meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)

A hamarosan a Mészáros-csoport többségi tulajdonába kerülő Appeninn (ehhez már csak a GVH engedélye kell) külföldön is terjeszkedne nagyszabású ingatlaprojektekkel – derült ki a Portfólió interjújából.

Az Appeninn egy ingatlanbefektető cég, raktárjaik, B és C kategóriás irodaházaik, kisebb részben kiskereskedelmi üzleteik vannak. Miután Mészárosék egyik érdekeltsége, a Konzum felvásárolta őket, azt a feladatot kapták, hogy kezeljék és fejlesszék a Mészáros-csoport ingatlanportfólióját.

A hírekbe azzal kerültek be, hogy nemrégiben megvásároltak 18 Spar által bérelt ingatlant. Erről azt mondták, hogy a megállapodás végleges, a szerződéskötés folyamatban van.

A vétel pedig része a cég teljes átalakításának, azaz inkább az A kategóriás irodaházak felé szeretnének fordulni, ezen belül a nagyon jó lokáció és a prémiumkategória a lényeges szempont. A portfóliótisztítást már elkezdték, a kisebb és a stratégiába nem illő ingatlanoktól megváltak, illetve további eladások várhatók.

Az interjúból kiderül még, hogy:

  • A jövedelemtermelő képesség volt a döntő a nemrég 2,2 milliárd forintért megvásárolt, műemléki környezetben lévő, egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid ház megszerzésénél is.
  • Az Appeninn nyitna a közép-kelet-európai piacokra is. Külföldön az Adria térségében, a volt Jugoszlávia államaiban, továbbá Romániában, Bulgáriában terjeszkedne tovább.
  • Szerintük a társaság pont annyira érzékeny a politikára, mint bármelyik magyarországi vállalat, vagy vállalkozás.
  • A társaság működése transzparens, átlátható, hogy miből tevődik össze a vállalat vagyona, az milyen jövedelemtermelő képességgel rendelkezik, és hogy milyen stratégia mentén születnek a döntések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik