Belföld

Andrássy úti palotát vett Mészáros Lőrinc érdekeltsége

Megállapodást kötött az Appeninn Holding Nyrt. az Andrássy út 59. szám alatt található egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid ház megszerzésére – tette közzé a társaság a BÉT honlapján. Az ’A’ kategóriás irodaház, a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásával kerül a tőzsdei társaság tulajdonába.

A vételár közel 2,2 milliárd forint (7 millió euró).

Megvásárolja a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészét, így az Appeninn Holding Nyrt. közvetett tulajdonába kerül az Andrássy út 59. szám alatt található irodaház. Az április végén záruló ügyletről szóló megállapodást pénteken jelentette be a tőzsdei társaság a BÉT honlapján. A 2400 négyzetméter hasznos területű, neoreneszánsz stílusú Andrássy-palota 1882-ben épült. Az Oktogon közelében fekvő történelmi épületet 2001-ben alakították ’A’ kategóriás irodaházzá.

Az adásvétel lezárását követően az Appeninn Holdig az ingatlant bérbeadás útján hasznosítja, amelyből 7 százalék feletti éves hozamot vár a társaság menedzsmentje.

A közel 2,2 milliárd forintos (7 millió eurós) ügylet finanszírozásához a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. kevéssel több, mint 622 millió forint (2 millió euró) kölcsönt biztosít. A Konzum kölcsönügyletből származó követelését az Appeninn Holding zárt körben kibocsátott új részvény forgalomba hozatalával egyenlíti ki. A társaság igazgatótanácsa az alaptőke-emelés során a csütörtöki (2018. február 8.), 660 forintos záróárfolyamon rögzíti az új részvények kibocsátási értékét.

A társaság csütörtökön jelentette be, hogy 4,5 milliárd forintért 18 kereskedelmi ingatlant vásárol az Erste Alapkezelő két alapjától, melyet hosszú távú szerződés alapján a SPAR Magyarország bérel.

mészáros lőrinc (mészáros lőrinc)
Spar-üzleteket vásárol Mészáros Lőrinc érdekeltsége
Mészárosék 18 darab ingatlant vásárolnak 4,5 milliárd forintért, de nem szűnnek meg Spar üzletek.

Az Appeninn többszörös áttétellel Mészáros Lőrinc érdekeltségében áll.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik