Gazdaság

Újabb zsíros állami megbízást nyert az ingyenlaptopos cég

Megint behúzott egy közpénzes megbízást a Delta System Kft., ezúttal a Digitális Fogyasztóvédelem projekthez kapcsolódó új fejlesztéseket nyerte el a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségtől. Igaz, most nem egyedül futott be, a Grepton Informatikai Zrt.-vel kell osztoznia. A kiíró egyébként eredetileg 691 millió forintra becsülte a munkát, a nyertesek azonban 730 millió forintért vállalták el.

A feladat  alkalmazásfejlesztés, licencek szállítása, tervezése, implementációja, integrációja, bevezetése, a bevezetés projektvezetése, oktatása, valamint próbaüzemi támogatási szolgáltatás nyújtása. Cél egy integrált fogyasztóvédelmi IT-alkalmazás- és -rendszerkörnyezet kialakítása, amivel a fogyasztóvédelem első- és másodfokú hatósági (összességében országos szintű) ügyintézését támogatnák. Ezekre építve az állampolgárok és vállalkozások számára elérhető elektronikus ügyintézési szolgáltatást szeretnének nyújtani.

A Delta System igen eredményesen szerepel a közbeszerzéseken mostanában. Mint korábban megírtuk, ők szállíthatták például a nyugdíjasoknak az ingyenlaptopokat, 1,2 milliárd forintért, a szegedi tömegközlekedési eszközökön a bankkártyás fizetést lehetővé tevő kütyüket, 175 millió forintért,  és a közösségi internethozzáférési pontok fejlesztését is ők csípték meg idén, 3,2 milliárd forintért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik