Gazdaság

Megvan, ki nyerte el a 3 milliárdos kormányzati informatikai tendert

A nyugdíjasok ingyenlaptopjai után megint állami megrendelésre szállíthat a Delta Systems Kft. Legújabban  a közösségi internethozzáférési pontok fejlesztésére, szolgáltatási portfóliójuk bővítésére kiírt pályázatot nyerte el a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségtől (KIFÜ) a közbeszerzési értesítő szerint.

A feladat 1500 darab (+30 százalék) végponti eszközcsomag szállítása, valamint rendszerintegráció, rendszertervezés, telepítés és konfigurálás. A csomag tartalma: 3 notebook és a szükséges telepítendő szoftverek, 2 tablet, 2 okostelefon, 1 projektor, 1 multifunkcionális eszköz, 1 router, 1 beltéri Wifi Access Point és 1 kültéri Wifi Access Point, valamint az ezek tápellátást biztosító konfigurációs elemek. A beszerzés nem egyszerre valósul meg, hanem ütemezetten, egyszerre legfeljebb hat megrendelést adhat le a KIFÜ.

A közösségi internethozzáférési helyek fejlesztésére létrehozott projekt alapvető célja, hogy a fejlesztések révén a pontok hozzájáruljanak a digitális alapkészségek fejlesztéséhez, a digitális készségekkel nem rendelkező magánszemélyek számára az informatikai eszközökhöz és az internethez hozzáférést biztosítson, továbbá, hogy az ehhez szükséges segítő szakértelem minden ponton rendelkezésre álljon.

A tendert eredetileg nettó 3 216 715 500 forintra becsülték, ennél végül kicsivel olcsóbban, 3 211 500 000 forintért vállalta el az egyetlen ajánlattevő, a nyertes, a Delta Systems Kft. Az értékelésnél egyébként a vállalási ár 75 százalékban volt döntő a kiírás szerint.

A Delta Systems nemrég egy 1,2 milliárdos tenderen győzőtt. Az idősügyi infokommunikációs program keretében 480 hátrányos helyzetű település 5000 kiválasztottja – csakis 65 év felettiek – kaphatnak laptopot, hozzá internetet, és segítséget ahhoz, hogy használni is tudják a gépeket.

Méretes csúsztatások a nyugdíjasoknak szánt ingyenlaptopok körül
Nem csak hátrányos helyzetű településeken élők kaphatnak, a szállítónak ráadásul ciprusi háttére van.

De ők szállítják a szegedi tömegközlekedési eszközökön a bankkártyás fizetést lehetővé tevő kütyüket is, 200 darab készüléket nettó 175 millió forintért. Öt évre az üzemeltetést is vállalták.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Sedat Suna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik