Gazdaság

Adóvégrehajtás alatt áll a BRFK

Igen, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisa alapján ez tény.

Végrehajtás alatt áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) július 29-e óta – fedezte fel az mfor.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatbázisa alapján. Érdeklődtek is, hogy mi lehet az oka, de mint ilyenkor szokásos, a NAV nem árult el semmit az okokról. Csak annyit közöltek, ha a BRFK ott van a listán, akkor tény, hogy adóvégrehajtás folyik ellene. Egy állami pénzből gazdálkodó, fegyveres rendvédelmi szerv ellen. Amely szerv nem mellesleg a NAV partnereinek listáján is szerepel.

A rendőrségtől cikkük megjelenéséig nem kapott választ a lap az okokat firtató kérdéseire.

Az adóhatóság a honlapján egyébként felhívja a figyelmet, hogy az adatbázisban csak a lista elején meghatározott konkrét időpontban (tehát jelen esetben augusztus 4-én) végrehajtás alatt álló adózók szerepelnek. A megadott időpont után, „a mai napig teljesített befizetések és egyéb korrekciók az aktuális adatbázisban nem szerepelnek, az azóta lezárt eljárásokkal érintett adózók a következő heti frissítés során kerülnek törlésre”.

Ez azt jelenti, hogy ha a pl. a BRFK az elmúlt napokban fizetett, a következő napokban lekerülhet a szégyenpadról.

A lap azt is felfedezte, hogy nem a BRFK az egyetlen költségvetésből gazdálkodó szervezet, amely tartozik a NAV-nak. Ha kíváncsi, kik vannak még a listán, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik