Gazdaság

Senkinek sem kell a debreceni Aranybika

Nyomott áron kínálják a hotelt, de egyelőre így sem talált új gazdára a megyeszékhely egyik jelképe.

Egyetlen vételi ajánlat sem érkezett a debreceni Grand Hotel Aranybikára. A hetedik pályázat beadási határideje hétfőn járt le, ám senki sem jelezte, hogy megvásárolná azt a csődbe ment működtetőtől, a Cívis Hotels Zrt.-től – tudta meg a dehir.hu. Buga Imre felszámolóbiztos a portálnak elmondta: még a héten megírja az új pályázatot, melyben minden bizonnyal alacsonyabb eladási ár szerepel majd.

Pedig a Bika ára már így is jelentősen csökkent: egy éve, az első pályázaton még nettó 2,1 milliárd forintért kínálták, most 700 millióval kevesebbért, 1,4 milliárdért. Az Aranybikán kívül áruba bocsátották a Cívis Hotels Zrt. két másik szállodáját is, a debreceni Best Western Hotel Kálvint és a hajdúszoboszlói Hotel Délibábot.

A Hotel Délibábot már az első körben sikerült eladni. A hajdúszoboszlói szálloda nettó 800 millió forintért kelt el, az 1,25 milliárd forintos kikiáltási ár ellenére. A Best Western Hotel Kálvinnak elvileg van vevője, nettó 341 millió forintért, plusz a berendezés áráért vásárolnák meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik