Gazdaság

Folytatódik a reptér privatizációja

admin
admin

2005. 09. 05. 16:26

Az ÁPV Rt. megkezdte a Budapest Airport új privatizációs pályázatának előkészítését. Erről a privatizációs törvény előírásainak megfelelően tájékoztatta a BA Rt. Üzemi Tanácsát és szakszervezeteit – áll az ÁPV Rt. hétfői közleményében.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság 2005. augusztus 29-i, első fokú, nem jogerős végzésével érvénytelenné nyilvánította a Budapest Airport Rt. privatizációjára vonatkozó pályázati kiírást. A bíróság ezt a döntését a munkavállalók – a BA Rt. Üzemi Tanácsa – véleményezési jogának megsértésével, mint a munkáltató eljárási mulasztásával indokolta.

Az ÁPV Rt. közleménye leszögezi, hogy a BA Rt. munkavállalóinak az ÁPV Rt. nem munkáltatója. E minőségét még a BA Rt. feletti tulajdonosi jogok gyakorlása sem alapozza meg, ezért eljárására e vonatkozásban a Munka Törvénykönyve nem alkalmazható. Az ÁPV Rt. az eljárására irányadó privatizációs törvénynek a munkavállalók tájékoztatására vonatkozó előírásainak maradéktalanul eleget tett, így munkáltatói mulasztást, azaz jogsértést nem követhetett el. Az ÁPV Rt. meggyőződése, hogy ezt a tényt a másodfokú bíróság jogerős végzésében meg fogja erősíteni.

Az ÁPV Rt. az eredeti kormányhatározatában foglalt célok megvalósítása érdekében az eredeti ütemterv szerint folytatni kívánja a BA Rt. privatizációját és bízik abban, hogy a másodfokú bíróságnak az ÁPV Rt. számára kedvező döntése mielőbb megszületik.

Az ÁPV Rt., privatizációs gyakorlatának megfelelően, a törvényi kötelezettség teljesítésén túlmenően is feladatának tekinti a munkavállalók tájékoztatását és levelében biztosította a BA Rt. munkavállalóinak érdekképviseleteit arról, hogy a privatizációs folyamatról továbbra is rendszeresen tájékoztatást nyújt, illetve a munkavállalók esetlegesen felmerülő információ igénye kielégítése érdekében is rendelkezésükre áll – áll az ÁPV Rt. közleményében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Apa lesz Tabáni István

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.