Gazdaság

Ütős cuccok







Ütős cuccok 5

Golf Range Finder


Kinek? Aki nem bízik a szemmértékében.
Ára: 40 dollár.
+ A pályán kívül távcsőként használhatjuk.
– A távolságot yardban adja meg.

Immár nem csak a tájban, hanem a sportolók segítségére igyekvő technikában is gyönyörködhetnek a golf szerelmesei. Bár a sportág amúgy sem számít olcsónak, ha valaki a legújabb eszközökkel felszerelve próbál a lendítéstechnikáján javítani, még mélyebben kell a zsebébe nyúlnia.

Ha nem bízunk a szemünkben és a lyuktól való távolságot precízen akarjuk bemérni, legegyszerűbb egy digitális távolságmérőt alkalmazni. Ennek segítségével ugyanis biztosabban tudunk dönteni abban, hogy melyik ütőért nyúljunk. Az ötszörös nagyítású távcsőként is használható berendezés 50 és 1000 yard (45 és 910 méter) közötti távolság esetén pontosan kiírja a hátralevő táv hosszát. Az 5×10 centis, 88 grammos „apróságot” akár zsebre is vághatjuk séta vagy ütés közben.







Ütős cuccok 14

Suunto G9 GPS Golf Wristop Computer


Kinek? Aki részletesen akarja elemezni teljesítményét.
Ára: 750 dollár.
+ Minden fontos adatot tárolhatunk rajta.
– Az elemzéshez szükséges egy másik számítógép.

Aki részletesen ki szeretné elemezni saját játékát, jobb, ha feljegyzi a játszma fontosabb részleteit. Papír helyett azonban célszerűbb a gyártói által csak „csuklószámítógépnek” nevezett, karórára emlékeztető masina használata. A Suunto G9 GPS Golf Wristop Computer – magasságmérővel, barométerrel, iránytűvel és GPS-sel ellátva – minden szükséges adatot „begyűjt”. Ezeket a számítógépünkre áttöltve a szerkentyűhöz járó szoftverrel elemezhetjük teljesítményünket, sőt a komputerről fel is tölthetjük a pálya fontosabb adatait a karóragépre.








Ütős cuccok 23

System IV Golf Simulator


Kinek? Akinek kevés szabadideje, de sok pénze van.
Ára: 34,5 ezer dollár.
+ Valódi pályákról mintázták a gép virtuális valóságát.
– Kevesek engedhetik meg maguknak.

Azoknak az üzletembereknek, akik ritkán érnek rá meglátogatni egy golfpályát, de otthon vagy az irodában szeretnék csiszolni technikájukat, praktikus – bár pénzügyileg meglehetősen megterhelő – lehet egy golfszimulátor beszerzése. A kategória egyik csúcsgépe a System IV. A kisebb szobányi területű berendezés egyebek mellett számítógépből, kivetítőből és vetítővászonból áll. A vászon előtt elhelyezett szőnyegről indíthatjuk útjára a labdát, amit a berendezés valós időben érzékel, útját pedig a képernyőn követhetjük nyomon. Az ütésről minden fontos információt – a sebességet, a perdületet és a szöget – eltárol a gép, haladásunkat pedig a pálya felülnézeti térképén is megvizsgálhatjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik