Gazdaság

Menedzserkapszula

Korunk városi nomádjai és gyakran utazó, mobil életmódot folytató üzletemberei számára fejlesztette ki Werner Aisslinger német designer úgynevezett Loftcube projektjét.


Menedzserkapszula 1
Lakókonténer. Helikopterrel bármikor továbbköltöztethető.

A körülbelül 40 négyzetméteres lakókonténer a 60-as évek építészeti utópiáival, a lakófülkékkel és a futurisztikus kapszulaházakkal rokonítható, csak éppen az álomvilágból át tudott lépni az úttörő projektek dimenziójába. A Loftcube igazi érdekessége, hogy a torony-házak, felhőkarcolók tetejére telepíthető, teherszállító helikopter vagy daru segítségével.

Aisslinger modul rendszerű lakóegysége a zsúfolt nagyvárosokban élő, a metropoliszok nyüzsgő világához, színes forgatagához vonzódó, de ugyanakkor elkülönülni vágyó és extravagáns életformát választó polgárai számára készült. Bármely tetőre rátelepíthető (amely elbírja a konténer körülbelül 3 mázsás súlyát), akár a munkahelyünk tőszomszédságába is. Könynyen szétszedhető, szállítható és variálható külső héjazatának köszönhetően személyre szabható.

A prototípus Berlinben a Universal Music irodaházának tetején landolt. Csodás panorámát nyújt vállalkozó szellemű bérlőjének, aki a miniház tetejébe süllyesztett medencéből csodálhatja a metropolisz éjszakai fényeit és építészeti látványosságait. A Loftcube – tervezője szándékai szerint – a személytelen szállodai szobák és a multinacionális cégek által bérelt apartmanok korszerű alternatívája. A lakókonténer bérbe vehető, vagy megvásárolható cirka 55 ezer euróért, a berendezéssel együtt. A négy részre osztott teret (nappali, háló, konyha és fürdő) speciális, kétoldalú Corian panelek választják el.



Menedzserkapszula 2
A háló. A bútorokat is Aisslinger tervezte.

A fal ellentétes oldalaira szerkesztett fürdő és konyha közös, a panelbe belesimuló csaptelepet kapott, amely egyszer a mosdó, másszor a mosogató irányába forgatható ki. Ugyanígy működik a zuhanyzót és a nappalit szeparáló “fal” is, ahol a zuhanyrózsa hol fürdésre, hol viráglocsolásra szolgál. A DuPont cég legújabb fejlesztésű, szintetikus anyagából alakították ki a gránit tartósságával vetekedő konyhai egységet is, egyetlen darabból, illesztések nélkül, hő segítségével formázva. A belsőben a decens fehér szín uralkodik, a részletképzés szintjén némi narancssárgával téve hatásosabbá; a minimalista stílben fogant mobíliákat szintén Werner Aisslinger tervezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik