Szórakozás

Piranhák árasztották el egy brazil város utcáit

FRANCO BANFI / BIOSGARDEN / BIOSPHOTO VIA AFP
FRANCO BANFI / BIOSGARDEN / BIOSPHOTO VIA AFP

Piranhák borítják a brazíliai Porto Alegre utcáit az áradásokat követően. Brazíliában az utobbói hetekben hatalmas özönvizek voltak, amelynek következtében átszakadt egy vízerőmű gátja tovább rontva a helyzeten. A katasztrófa eddig közel 150 ember halálát okozta, félmillió ember kényszerült arra, hogy elhagyja az otthonát, és az állatok életterét is jelentősen megváltoztatta.

A Metro által megszólaltatott szakértő szerint a vöröshasú piranhák az Uruguay és a Jacuí folyókban őshonosak, a heves áradásoknak köszönhető azonban, hogy a Guiba-tóban is felbukkantak. Hozzáteszi, ezt már az utóbbi években is megfigyelték, azonban az áradások miatt minden eddiginél nagyobb számban kerültek a tóba veszélyeztetve ezzel az ott élő halakat. A kialakult helyzet miatt azonban a halak még ennél is meghökkentőbb helyen bukkantak fel: egy kilométerre a parttól a város utcáin.

Az esetről egy helyi influenszer videót is posztolt, amelyben arról írt, hogy elpusztult és élő halakat egyaránt látott az utcán, és bár embert nem tudnak ölni, harapni tudnak.

Nemcsak a piranhák életterét formálta át a katasztrófa, hanem az aligátorokét is: korábban arról is készültek felvételek, ahogy a hüllők az utcákon úszkálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik