„A legjobb Jedi mester, akit egy padawan kívánhat” – csillagot kapott Hollywoodban Ewan McGregor

Nagyon kijárt már neki.

Csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán Ewan McGregor. A skót színész beiktatási ceremóniáján nemcsak családja volt ott, hanem közeli barátja, Hayden Christensen is, akivel együtt játszottak két Star Wars-epizódban (A klónok háborúja, A Sith-ek bosszúja), plusz az Obi-Wan Kenobi címet viselő sorozatban is – McGregor értelemszerűen Obi-Want, míg kollégája a fiatal Anakin Skywalkert alakította.

Christensen beszédet is mondott, McGregort „a legjobb Jedi mesternek” nevezte, „akit egy padawan kívánhat”. Megjegyezte, hogy a skót sztár első találkozásuktól kezdve végtelenül kedves volt hozzá, akivel öröm volt megkezdeni a fénykardos edzéseket is.

Egyszerűen túl kedves hozzám, és azonnal feltűnt számomra, hogy egy igazán különleges emberrel találkozom. Nemcsak mint színész különleges, hanem mint ember. Kaptam egy barátot a személyében. Egy barátot, aki később levágta mindkét lábamat, és otthagyott egy vulkán oldalán

– utalt A Sith-ek bosszúja végére, ahol Kenobi csúnyán elbánik Skywalkerrel.

McGregor szintén méltatta kicsit Christensent, majd kitért arra, hogy a sétányon néhány méterre található Carrie Fisher neve is, aki a Star Warsban Leia hercegnőt alakította.

Annyira meghatódtam, hogy ilyen közel vagyok régi barátomhoz, Carrie Fisherhez. Ez nagyon sokat jelent

idézte a színészt az Entertainment Weekly, aki három számozott Star Wars-epizódban szerepelt 1999-től 2005-ig bezárólag, no meg a nemrég streamingre került, Kenobiról szóló sorozatban.

Frazer Harrison / Getty Images
Michael Buckner / Variety / Getty Images
Frazer Harrison / Getty Images