Ázsia Expressz: „Ez a legalja” – Krausz Gábor és Sáfrány Emeséék összeszólalkoztak a vacsoraasztalnál

Parázs vita alakult ki a versenyzők között.

Az Ázsia Expressz csütörtök esti adásában tovább mérgesedett a viszony Krausz Gábor és a Béres Anett-Sáfrány Emese duó között. Már az egyik feladat elején is összekaptak kissé, amikor pedig este közösen vacsoráztak a versenyzők, a lányok Mikes Annához fordultak, mondván, mivel a séf nem kommunikál velük, nála érdeklődnének, miért hátráltatták őket kétszer is egymás után.

Noha Krausz közbeszúrta, hogy már tőle is kaptak választ, Mikes azt felelte, Béresék ne vegyék személyeskedésnek a döntésüket, azért hátráltatták őket, mert a párosuk például stoppolásban nagyon jó – ami korábban Zsigmond Angiék duójának is szemet szúrt.

Béres a táncos válaszát hallva jelezte, hogy nem a hátráltatás zavarta őket, hanem az, amilyen módon Krausz válaszolt nekik.

– Az első az csak volt. Azért, mert csak két kártyánk maradt. A másodiknál, azt mondtam, ha figyeltetek, azért kaptátok, mert nem akarunk még egy párt magunkra haragítani. Ennél több magyarázat, ha nem érted… mármint lehet, hogy rosszul fogalmazok…
– Akkor magyarul téged nem zavar, ha minket magadra haragítottál.
– Egyáltalán nem zavar.
– Jól van, akkor ezt megbeszéltük

– hangzott a szóváltás Krausz és Béres között, amit követően Sáfrány megkérdezte, miből gondolja a séf, hogy ők nagyon jók a stoppolásban. Krausz erre azt felelte, hogy aznap például látták, hogy „átgázoltak rajtuk is”.

Az adás ezen pontján visszajátszották a nézőknek a séf által sérelmezett pillanatokat, amikor állítása szerint Sáfrányék lökdösték őt, noha ez a félvételen nem látszik, és a két nő is tagadta, hogy fizikailag hozzáértek volna.

A vacsora folyamán Krausz és Sáfrányék a nap egyik korábbi feladata közben kialakult nézeteltérésüket is felhozták, mire a séf közölte:

Ezért nincs kedvem veletek beszélgetni, mert bármit mondok, arra így reagáltok. És egy kicsit egyébként szeretnélek provokálni titeket, mert egy picit tetszik, hogy így reagáltok.

Sáfrány jelezte, hogy Krausz ennél jobban nem fogja tudni provokálni őket, mire a séf a szavába vágva azt mondta neki, „egyétek, mert ki fog hűlni”.

Gábor válaszai abszolút degradálóak voltak, és egyértelműen azt hallottuk ki a hangjából, hogy oké, hogy ő nem szeret konfrontálódni, de mintha kicsit így le is nézne minket és igazából azért nem akar nekünk válaszokat adni. Közben megfejtettük, hogy a Gábornak valószínűleg az lehetett a problémája, hogy lenéz minket, és mi még őt számon kérjük. Benne ez kelthetett egy rossz érzést, hogy mi ez, hogy ez a két csaj engem számon kér, »mondtam, hogy csak«, de még számon kérnek engem, hogy nekem itt bármit meg kell nekik indokolni

– magyarázta későbbi miniinterjújában a légtornász.

A szóváltás tovább folytatódott az asztal felett, egy ponton pedig Till Attila szólt közbe, azt kérdezve Krausztól, elesett-e, amikor Sáfrány fellökte. A séf azt felelte, hogy nem, majd amikor Sáfrányék folytatták a témát, kijelentette, legyen igaza a lányoknak, „ő nem megy bele ilyen alja veszekedésekbe”.

– De ez miért alja veszekedés?
– Hát mert alja. Szerintem ez a legalja.
– De mi az alja? Az, hogy te elmondod a véleményedet, meg mi elmondjuk a véleményünket.

A nézeteltérést végül nem sikerült feloldani, később pedig Sáfrány a szobájukba érve azt mondta Béresnek, hogy úgy látja, Mikes Anna „továbbra sem tudott szóhoz jutni” a séf mellett.

Kapcsolódó