Szikora Róbert: Jézus Krisztus nem azért halt meg, hogy csináljanak belőle egy musicalt

Az énekes azt mondja, az üdvösségre rá lehet vezetni embereket.

Szerdán Szikora Róbert volt Geszti Péter vendége az Adom a napom esti adásában a VIASAT3-on. A beszélgetés során a műsorvezető felidézte, hogy amikor Szikorával annak idején az X-Faktorban mentorkodtak, egy taxi vette fel őket, és az R-GO frontembere vagy a templomból, vagy otthonról jött mindig, és már akkor is sokat beszélt Istenről. Az emlék kapcsán Szikora – Geszti érdeklődésére – elmondta, hogy nem véletlenül szokott nyilvánosan is beszélni a vallásáról.

Egy keresztény ember, ha őt megkeresztelték, akkor a királyi papsághoz tartozik. Tehát neked – ha alkalmas, vagy alkalmatlan időben – mondanod kell azt, hogy megtéríts embereket. Ha csak egyet az életedben megtérítettél és Istenhez vezetted, akkor az életre vezetted, az örök életre vezetted

magyarázta.

Egyébiránt pedig Jézus Krisztus urunk azt mondta, hogy aki megvall engem az emberek előtt, azt majd én is megvallom a mennyei atyám előtt. De aki szégyell engem a világ előtt, azt majd én is szégyellni fogom a mennyei atyám előtt. Ez annyira tiszta beszéd, ha ezt egy zsidó rabbi mondta volna, akkor is okos a mondás, de ezt a második isteni személy mondta. És ezt neked mindenkinek el kell mondani, mert az üdvösségre rá lehet vezetni embereket. Jézus Krisztus nem azért halt meg, hogy csináljanak belőle egy musicalt. Hanem érted, meg értem, meg mindenkiért.

Az énekes a műsorban elárulta, hogy már kisgyerekként is gyakorolta a vallást: az ’50-es évek közepétől kezdett el templomba járni a nagymamájával, ahol nagy örömmel tevékenykedett.

Én annyira szerettem csöngetni, meg ott az oltár mellett sertepertélni. Mikor jó gyerek voltam, én húztam meg a csengőt és kezdődött a szentmise. Én nagyon szerettem az Úrnak, Jézusnak a kedvében járni.

Geszti kiemelte, hogy ismeretei szerint Szikora 1999 óta minden nap ellátogat a templomba, amit utóbbi meg is erősített, mondván, boldogság számára oda járni, mert „minden ott van”. A téma kapcsán hozzátette, hogy szerinte egy embernek többször is meg kell térnie: az ő életében kétszer-háromszor történt ilyesmi, és mindig egy Isten-élménnyel járt együtt.

A Jóisten úgy gondolja, hogy velem úgy kell beszélni, hogy ad egy élményt is hozzá

– mondta.

Az Adom a napom mai streamjében Básti Juli napját lehet követni az nlc.hu-n.

Kapcsolódó
Básti Juli: Azt gondoltam, annyira későn szültem, hogy esélyem se lesz arra, hogy nagyszülő legyek
Férjével már nagyon várják, hogy megszülessen az első unokájuk.