Fél év kóma után közel egymilliárd forintnyi adósságra ébredt a férfi

Az amerikai férfinek más tragédiákkal is szembe kellett néznie az ébredése után.

Egy amerikai férfi hat hónapot töltött kómában, mikor hirtelen arra ébredt, hogy dolgozni kell mennie – ez viszont nehezen lett volna kivitelezhető, tekintve, hogy egy kórházi ágyhoz volt kötözve. Miután John Pennington kinyitotta a szemeit, megkérdezett egy nővért, hogy használhatná-e a fürdőszobát, mire az ápolónő sírva fakadt, és kiment a szobából. A kórházi dolgozó néhány perccel később visszatért, és elmagyarázta a frissen magához tért betegnek, hogy egy súlyos agysérülés miatt hónapokig kómában feküdt – írja a Mirror.

Nem sokkal ezután a férfi kézhez kapta a 2,5 millió dolláros (körülbelül 900 millió forintos) összegű kórházi számláját, amely ráadásul nem tartalmazta a felébredése utáni rehabilitáció díját. Pennington a tartozás kiegyenlítésére létrehozott egy GoFundMe weboldalt, ahol adományokból próbálta összegyűjteni a pénzt, de ezzel nem járt sikerrel, viszont ügyvédje segítségével mégis sikerült rendeznie a számlát.

Az ügyvédem nagyszerű munkát végzett, hogy minden ki legyen fizetve. Megkönnyebbültem, amikor azt mondta, minden rendben van.

– meséli a férfi.

Penningtonnak a hatalmas összegű tartozáson túl más nehézségekkel is meg kellett küzdenie. A kóma után még hosszú rehabilitáció várt rá, valamint megtudta, hogy néhány héttel a balesete után az édesapja nem volt képes feldolgozni a tragédiát, és öngyilkos lett.

A nővérem négy héttel a felébredésem után mondta el, hogy az apánk megölte magát. Nem tudta kezelni a történteket, és elvette a saját életét. Ez a bűntudat végigkísérte a felépülésemet. Elég sok mindent megtanultam később az öngyilkosságokról, és ez segített, hogy megbocsássak magamnak. Volt bármi okom, hogy hibáztassam magam? Nem. Egy részeg kölyök az apjának a BMW-jével, fényszóró nélkül szembehajtott velünk, ezzel agysérülést okozva nekem – mégsem tudtam sokáig mit kezdeni ezzel az érzéssel.

Néhány nappal ezelőtt írtunk róla, hogy egy új kutatás szerint minden ötödik, kómában fekvő ember tudatánál lehet, és ennek az állapotnak az elemzése a halálközeli élmények megértéséhez is segítséget nyújt.