Élet-Stílus

Balesete következtében emlékezetkiesést szenvedett Anna hercegnő

Chris Jackson / Getty Images
Chris Jackson / Getty Images
Úgy tudni, lovasbalesete volt.

A minap lapunk is beszámolt arról, hogy Anna hercegnő kórházba került: agyrázkódást szenvedett, valószínűleg egy lovasbaleset következtében.

A Telegraph most arról ír, hogy a 73 éves hercegnő az agyrázkódása mellett emlékezetkiesést is szenvedett az incidens pillanatait illetően, ami valószínűleg átmeneti.

Balesete után légi mentőt hívtak hozzá, miután pedig a helyszínen ellátták, a bristoli Southmead kórházba szállították. Jelenleg is ott ápolják, a Buckingham-palota közleménye szerint viszont várhatóan még a héten hazaengedik.

A történtek kapcsán a portál emlékeztetett: nem ez az első eset, hogy Anna hercegnő egy lovasbalesetet követően elveszítette az emlékezetét. Az 1976-os olimpián egy ugrásnál esett le a lováról és ütötte be a fejét, miután az állat elakadt a sárban. Az esetet illetően később úgy fogalmazott: „szinte nem is létezett aznap”.

III. Károly király testvérének egyébként a hét végén Kanadába kellett volna repülnie, orvosai tanácsára viszont el kellett halasztania az utazást. Elnézést kért mindazoktól, akiknek így kellemetlenséget vagy csalódást okoz, és lemarad a japán császár és császárné kedd esti látogatásának tiszteletére rendezett állami bankettről is.

Kapcsolódó
Kórházba került Anna hercegnő, agyrázkódást szenvedett
Nagyobb baj nem történt, várhatóan hamar felépül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik