Élet-Stílus

Egy órára fennragadtak az utasok az Egyesült Királyság legújabb és legmagasabb hullámvasútjára – videó

A Thorpe Park legújabb büszkeségének számító, Hyperia nevű hullámvasutat május végén adták át, de már másodjára hibásodott meg.

Az Egyesült Királyság legmagasabb hullámvasútja, a London délnyugati vonzáskörzetében, Chertsey és Staines-upon-Thames nevű kisvárosokban működő Thorpe Park legújabb, Hyperia nevű látványossága utasokkal a fedélzetén hibásodott meg a szombati nap folyamán – írja a Daily Mail.

A 72 méter magas, és egyes szakaszokon akár 130 kilométer per órás sebességgel is száguldó hullámvasút utasai ráadásul éppen lefelé tartottak a járat egyik magaslati pontjáról, amikor a járművük egyszer csak leállt, nekik pedig egy egész órát kellett várniuk, hogy le tudjanak jönni.

Az új hullámvasutat még május 24-én adták át a nagyközönségnek először, de akkor egy nap után le kellett zárni, mivel egy előre nem látható hibával találkoztak az üzemeltetők. A Hyperiát végül szerdán indították újra útnak, de három nappal később ismét meghibásodott.

A közösségi médiában megjelenő felvételek szerint ezúttal ráadásul utasokkal a fedélzetén.

A Hyperia ma rövid késést szenvedett a működés közben .A vendégek körülbelül egy órán keresztül a felvonó dombján rekedtek, mielőtt az utazás újraindult, és a szerelvényt visszahozták a felvonóállomásra. (…) A leállások teljesen normálisak, és mindenhol előfordulnak a vidámparkokban. A vendégek biztonságát semmilyen körülmények között nem fenyegette veszély

– fogalmazott a Thorpe Park eset után kiadott közleménye.

A Daily Mirror beszámolója szerint a helyszínt evakuálták, miközben a személyzet megpróbálta kiszabadítani a járművön utazó embereket. Egy szemtanú még azt is állította, hogy valaki felment a hullámvasútra, hogy ebédet adjon a szerencsétlenül járt utasoknak.

„Egy fickó felment egy hámmal, beszélt hozzájuk, majd visszajött lefelé. Mostanra bezárták a pályát” – nyilatkozta a szemtanú.

A BBC pedig vasárnap már arról írt, hogy a szigetország legmagasabb hullámvasútja újra rendesen üzemel.

@themparkjourneys

Hyperia broken down at the top

♬ original sound - ThorpeParkOfficial

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik