Élet-Stílus

Ráskó Eszter: Én soha nem láttam, hogy összerezzenne tőlünk Orbán Viktor

A humorista a Partizánban beszélt arról, szerinte tart-e a hatalom a stand up-fellépőktől.

Ráskó Eszter humorista volt Gulyás Márton vendége a pénteki Partizánban. A beszélgetés során szót ejtettek arról, hogy stand up-előadóknak egyre nehezebb a mindenkori közéleti viszonyok között kell fellépniük. Gulyás ekkor megemlítette Koltai Róbertet, aki a héten azzal állt elő, hogy az ócsai polgármester kitiltotta őt a városból (ezt a városvezető később cáfolta), illetve azt mondta: „nyilván tőletek tart a hatalom, hogy nehogy a szátokra vegyétek őket.”

Szerintem nem a hatalom, nem a nagyok tartanak tőlünk, hanem a kicsik, akik alul vannak, a táplálkozási lánc alján. Akik üzemeltetik a nagyok vélt elképzeléseit. Én soha nem láttam, hogy összerezzenne tőlünk az Orbán Viktor vagy bárki. Inkább az van, hogy eljutsz egy művközpont kultúrszervező bizottságához, és nekik van gyomorremegésünk, mit fog szólni a polgármester

– mondta Ráskó, majd azt a törvénytervezetet hozta fel, amivel a művelődési házak programjait akarják egységesíteni.

Ez egy érdekes kérdés, mert ha ez megtörténik, akkor benne van a pakliban, hogy nem is lesz vidéki stand-up soha. Vagy kiket fognak odaengedni? Másrészt annyira ostobának tartom ezt az egész elképzelést, mert nem lehet gondolatrendőrséget üzemeltetni. Amíg lesz internet, addig tulajdonképpen tök mindegy, hogy én, a Bödőcs vagy a Pottyondy fellép-e a helyi művközpontban, mert aki ezt a tartalmat szomjazza, az meg fogja találni magának. Tehát ez az elképzelés röhejes és idejét múlt, és nagyon szorongató érzést kelt a helyiekben, hogy most akkor félni kell ettől a dologtól.

Később Gulyás azt kérdezte vendégétől, tervez-e a jelenleginél mélyebben belefolyni közéleti kérdésekbe. Ráskó kijelentette, nem látja magát semmilyen politikai pártban vagy mozgalomban, csak a saját véleményét szeretné képviselni a rendelkezésére álló eszközökkel.

Nehéz nem bizalmatlannak lenni ebben az országban. Amivel én hozzájárulok ahhoz, hogy javuljon ez a helyzet, hogy nyíltan kommunikálok. Nem félek a politikától, a politikusoktól, attól, hogy rossz helyen rosszat mondok, nem félek a véleményemtől. Szerintem ez nem feltétlen általános.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik