Élet-Stílus

Betiltanák a tacskók tenyésztését Németországban

Getty Images
Getty Images

Komoly felzúdulást okozott Németországban egy új törvényjavaslat, aminek értelmében a tacskókkal az élen egy sor kutyafajta tenyésztését betiltanák az országban – írta meg a Sky News.

A tervezet szerint az intézkedés lényege az lenne, hogy elejét vegyék, hogy olyan tulajdonságok öröklődjenek tovább a kutyák között, amik különféle szenvedéseket okoznak az állatoknak. Példaként említik a rövid lábakat, a szőrtelenséget, a csontozat vagy a fogak rendellenességeit, de a várható alacsony élettartamot is. A szöveg értelmében a „farkasszerű” kutyákat leszámítva szinte az összes fajta veszélyben lehet a tacskótól kezdve a bulldogokon át a basset houndig. De a német juhászok sem lehetnek nyugodtak a jellemzően alacsony várható élettartamuk miatt.

A német Kennel Club (VDH) petíciót indított, hogy a tervezetet vonják vissza, vagy gondolják újra, mert ha rossz intézkedés születik, az több fajta végét is jelentheti. Eközben a mezőgazdasági minisztérium cáfolja, hogy egyes fajtáknak üzennének hadat, a tárca szerint a szaporítókkal szemben akarnak fellépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik