Élet-Stílus

2000 órát segítettek a Mars munkatársai

Közép-Európában a Mars idén több mint 490 millió forint értékű adománnyal, és 2000 óra önkéntes munkával segítette a rászorulókat.

Az édesség-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártó vállalat, a Mars 2017-ben indított Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt terve az ENSZ céljaihoz igazodva tűz ki ambiciózus, tudományos alapokon nyugvó célokat. A terv három fő pillérével – Egészséges bolygó, Az emberekért és A jóllét támogatása – elsősorban az alapanyagait adó közösségekben törekszik az emberek életminőségének javítására, és a jobb életkörülményeik megteremtésére.

Önkéntes programjában munkatársai évente akár 16 órát dolgozhatnak fizetett munkaidőben egy számukra fontos ügyön. A közép-európai régióban idén 20 állatmenhely munkáját támogatták a létesítmények fejlesztésében és a kisállatok gondozásában.  Emellett 2000 fa ültetésében is segítettek, és parkokat, tó- és folyópartokat tisztítottak meg – Magyarországon a TeSzedd! szemétszedő kampányhoz csatlakozva -, összesen 7 tonna hulladékot összegyűjtve.

Idén a vállalat 5 magyarországi önkéntes eseményt szervezett – ehhez közel 70 hazai munkatárs csatlakozott -, míg közép-európai szinten a 30 hasonló megmozdulás több mint 300 főt vonzott, összesen közel 2000 órát töltve önkéntes feladatokkal. A Mars a helyi közösségeket és civil szervezeteket termék- és pénzadományokkal is segíti. Magyarországi egysége 2009 óta támogatja a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet; idén közel 38 millió forint értékben juttatott el élelmiszert, többek közt Ben’s Original, Orbit és Snickers termékeket. A Mars, amely olyan népszerű állateledel-márkákat forgalmaz, mint a Pedigree és a Whiskas,elkötelezett az állatmenhelyek segítése és az örökbefogadás ösztönzése mellett is. Az állatok világnapja alkalmából 118 ezer adag, több mint 42 millió forint értékű állateledellel segítette a hazai menhelyeket.

Nem csupán ösztönözzük munkatársainkat, hogy tegyenek a bolygó és a közösségük jóllétéért, példamutatással és támogatással hozzá is segítjük őket. Munkatársaink különösen nyitottak a szükséget szenvedő embertársaik és a nélkülöző háziállatok támogatására, amire rendkívül büszkék vagyunk, hiszen csak együtt tudjuk jobbá tenni a holnapunkat” – mondta Sófalvi Attila, a Mars magyarországi és szlovákiai ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik