Élet-Stílus

Egy éve ilyenkor: meglépett egy pingvin az állatkertből, a Dózsa György úton kapcsolták le a rendőrök

Mint minden héten, most is mutatjuk, mi érdekelte leginkább olvasóinkat egy éve ilyenkor.

Miközben a magyar kormányt tíz ellentmondás csapta arcon a háború kitörésével, és egy Zágrábban lezuhant szovjet hadműveleti-harcászati felderítő drón is átrepült hazánk fölött, addig a budapesti rendőrök egy pingvinnel voltak elfoglalva. A madár éjszaka meglógott a Fővárosi Állat- és Növénykertből, és a Dózsa György úton csípték el.

Meglépett egy pingvin az állatkertből éjjel, a Dózsa György úton fogták el
A rendőrök csináltak egy csoportképet a felfedezőútra induló Sanyikával, majd előállították a lakóhelyére.

Novák Katalint köztársasági elnökké választották, és az országgyűlési választások kampányhajrájában Orbán Viktor elárulta, miért nem áll ki vitázni Márki-Zay Péterrel, a magyar közélet legmegdöbbentőbb eseménye mégis az volt, amikor az ársapkás üzemanyag pánikvásárlása miatt akkor éppen csütörtök este tartottak egy rendkívüli kormányinfót, amin a vendég Hernádi Zsolt volt.

Ez a kormányinfó azonban nem csak az időpontja miatt volt rendkívül: miközben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rémhírterjesztők elleni szigorúbb fellépést szorgalmazta, a Mol elnök-vezérigazgatója egy olyan képpel illusztrálta a pánikvásárlást, amin egy üzemanyaggal teletöltött zacskó volt látható. Azonban a kép három évvel korábban készült, és nem is Magyarországon, hanem Mexikóban. Végül az állami olajvállalat elnézést is kért azért, hogy a cég vezetője túl jól illusztrálta a rémhírterjesztést.

Elnézést kért a Mol a Hernádi Zsolt által a kormányinfón bemutatott fotó miatt
A Mol-vezér egy 3 éve, Mexikóban készült képpel illusztrálta a benzinkutakon kitört pánikvásárlást, miközben Gulyás Gergely a rémhírterjesztők elleni szigorúbb fellépést szorgalmazta.

„Ó, yeah!” – kiabálták a magyar rock veterán „all starjai” Nagy Feróval és Pataky Attilával az élen a Nemzeti dal tavalyi feldolgozásában.

A következő történet annak a sok szaki által vallott elméletnek az ékes bizonyítéka, hogy a WD-40 egy univerzális fegyver, ami csodákra képes. Tizenhárom évvel ezelőtt, dél után kettő perccel megállt az angliai Grimsby templomának toronyórája. Egy erre szakosodott cég úgy negyven-ötvenezer fontra (kábé húsz–huszonnégy millió forintra) tette a javítás költségeit, de aztán jött egy sajtkészítő, egy diák és egy flakon WD-40.

Egy Zahja nevű tiktoker története pedig azt mutatja meg, hogy miért nem jó, ha az ember lánya egy mandalát tetováltat a homlokára. A fiatal nő követői ugyanis a tetoválás felfedése után olyan helyeken is melleket láttak, ahol nem kellett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik