Belföld

Meglépett egy pingvin az állatkertből éjjel, a Dózsa György úton fogták el

police.hu
police.hu

Nem mindennapi szökevényt fogtak a zuglói rendőrök és a polgárőrök ma Budapesten. A Dózsa György úton haladtak a kocsijukkal éjjel fél három körül, amikor észrevették az út közepén nagy nyugodtan totyogó pingvint.

Azt írták, hogy mivel az Antarktiszig hosszú lett volna neki a séta, ezért megállították a járműforgalmat, majd óvatosan megfogták az éjszakai sétához kedvet kapó madarat, s egy takaróba csavarták.

police.hu

A BRFK rendőrei azonnal értesíttették a Fővárosi Állatkertet, majd csoportképet készítettek a nem mindennapi elfogásról, hiszen ilyen szökevénnyel azért ők sem mindennap találkoznak. Az elkóborolt pingvint épségben előállították lakóhelyére, és átadták a Fővárosi Állat és Növénykert dolgozóinak.

police.hu

A Fővárosi Állat- és Növénykert az esettel kapcsolatban azt írta a közösségi oldalán, hogy a féléves Sanyika felfedezőútra indult. A pingvinek 4-6 hónapos korukban ugyanis annyira kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket.

Sanyika pedig valahogy kijutott a szabadtéri kifutójából és kitotyogott az Állatkertből. Hogy ez többé ne fordulhasson elő, kamerákat szereltek fel a pingvinek kifutójához és folyamatosan szemmel tartják a pingvincsapatot. Hozzátették, a gondozók mindent megtesznek azért, hogy a felettébb kíváncsi Sanyika is a csapattal maradjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik