Élet-Stílus

Járai Kíra a gyerekvállalásról: Csak az szól mellette, hogy megnézném, belőlünk milyen gyerek születne

RTL
RTL
Különben nem éledt fel benne vágy, hogy gyereke legyen.

Járai Kíra Palik László vendége volt a Futtában című műsorban, ahol többi között Járai Mátéval való kapcsolatáról beszélt.

Ez egy kapcsolati forma, amiben mi élünk, és amit megosztottunk. De ezzel nem érzem azt, hogy olyan elképesztően intim részleteket árultunk volna el a magánéletünkről, csak nagyon szokatlan. Emiatt folyamatosan ott van az a jelző előttünk, hogy »a nyitott kapcsolatban élő«. Ezt nem is nagyon szeretem, inkább »szabadon élőnek« mondanám, vagy nem is tudom… Mivel ez érdekli nagyon az embereket, bármennyire is nagyon sokan negatív dolgokat gondolnak erről

– fogalmazott a szinkronrendező, aki egy pillanatig sem bánta meg, hogy a Nyerő Párosban nyíltan felvállalták ezt a férjével. Szerinte nem lett volna önazonos, ha nem említik meg, ráadásul ők ez nem szégyellik, és soha nem akarták titkolni.

A beszélgetés során érintették a gyerekvállalás kérdéskörét is. Járai Kíra furcsállja, hogy többször felmerül, hogy valakinek miért nincs gyereke, mint az, hogy miért van. Elmondta, hogy létezik egy egy teszt, hogy valaki miért nem akar gyereket, és ő gyakorlatilag mindegyiket be tudná ikszelni. Egyrészt nem éledt fel benne a vágy, másrészt elképesztő felelősségnek tartja.

Ráadásul a mai világban – és ez abszolút közhely, de most már szerintem érvényesebb, mint valaha – nemcsak azért aggódnék, hogy a gyerekkorát ne csesszem el, hanem azért is, hogy mi lesz vele: fog tudni mit inni, lesz hol laknia, nem fog 50 fokban megsülni? Egyáltalán a létfeltételek nem lesznek meg. Gyakorlatilag csak ellene szól minden, csak az szól mellette, hogy mennyire szeretem Mátét, és megnézném, hogy belőlünk milyen gyerek, ember lenne. De szerintem ezek teljesen önző szempontok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik