Élet-Stílus

Farkasházi Réka: Régen ciki volt szappanoperában szerepelni, ma meg már sikkes dolog

„Tagadjam le, hogy én voltam Kertész Mónika nyolc éven keresztül?”

Farkasházi Réka volt a Palikék Világa nevű YouTube-csatorna Három Igazság című műsorának legutóbbi vendége. A színésznő – aki a Barátok Közt című napi sorozatban vált ismertté 21 éves korában – elmondta, hogy sosem akarta levetkőzni Kertész Mónika karakterét. Ennek oka az, hogy ez a skatulya mások fejében él, nem pedig az övében.

Tagadjam le, hogy én voltam Kertész Mónika nyolc éven keresztül? Miért? Minek? Miközben tízezrek szerették azt a karaktert

– mondta el, mire a műsorvezetők kijavították, hogy inkább százezrekről, milliókról lehet szó.

Farkasházi Réka kijelentette: rengeteget köszönhet a szerepnek, a produkciónak, és az alkotóknak. Ennek ellenére előfordult, hogy egy szereplőválogatáson egy nagyon elismert rendező felhozta neki mindezt.

Nem kaptam meg a szerepet, de már nagyon jól dolgoztunk együtt a castingon is. Amikor kimentem, utánam jött, és megkérdezte, hogy »Nem zavar téged, hogy ennyire be vagy skatulyázva, és egy másik fiókban vagy, mint amibe való lennél a képességeid által?« És mondtam, hogy »Figyelj, én most mit csináljak? Nem az én fejemben van az a fiók«.

21 éves volt, amikor megkapta az említett szerepet, a Barátok közt kezdőcsapatának volt a tagja. Akkor még egyikük sem tudta, hogy ekkora siker lesz a széria, mert előtte nem volt napi sorozat Magyarországon.

Rengeteg minden változott 25 év alatt: akkor ciki volt szakmai körökben egy szappanoperában szerepelni, ma meg már sikkes dolog. Rengeteget röhögtünk ezen, hogy anno a Barátok közt volt az sorozat, amit kétmillió ember nem nézett

– fogalmazott a színésznő, aki nagyon örül, hogy mostanra átfordult a dolog, és már Kossuth-díjas művészek is vállalnak szerepeket sorozatokban, és egyre jobb produkciók születnek.

Azt mindig örömmel hallom, amikor valaki be meri vallani, hogy tulajdonképpen mi azért elég rendesen kitapostunk egy utat akkor, a kezdők által.

Szerinte a tévés producerek felpezsdítik a színész szakmát azzal, hogy rendszeresen munkát adnak kevésbé ismert vidéki vagy fiatal művészeknek, illetve a színházi szerepekben nem bővelkedő idősödő színésznőknek.

A mai napig a televíziós sorozatok közegében érzi magát igazán otthonosan, hiszen így nőtt fel. Külön öröm volt számára, hogy A tanár egyik fontos epizódszerepe és a Keresztanyus karaktere esetében is kifejezetten rá gondoltak a szereplőválogatáskor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik