Élet-Stílus

Kiállították Jimi Hendrix péniszének hiteles gipszmásolatát az izlandi péniszmúzeumban

Euronews / YouTube
Euronews / YouTube
Jimi Hendrix erektált péniszének hiteles gipszöntvénye a rejkjaviki Péniszmúzeum legújabb szenzációja. Az 1970-ben elhunyt rocklegenda nemi szervéről egy művésznő készített mintát, 1968-ban.

Az izlandi Péniszmúzeumban minden van, ami a pénisszel kapcsolatos: preparált szervek, művészeti alkotások, tudományos ábrázolások, dísztárgyak: több mint kilencven állatfaj, köztük az ember hímjeinek nemi szervéről.

A múzeumot Sigurdur Hjartarson alapította, aki 1974-ben viccből kapott a barátjától egy bikapéniszt, formalinos üvegbe zárva. Hjartarson kirakta a polcára az üveget, és attól kezdve az összes barátjától és ismerősétől pénisszel kapcsolatos tárgyakat kapott ajándékba.

A péniszgyűjtemény idővel kinőtte Hjartarson házát, a férfi ezért 1990-ben megnyitotta a Péniszmúzeumot, mely több költözés után 2011-ben találta meg jelenlegi helyét Izland fővárosában, Rejkjavikban.

Kapcsolódó
Emberi szervet keres a világ egyetlen péniszmúzeuma
A gyűjteményben 280 példány található 93 fajtól, de az emberé még hiányzik. Két férfi harcol az utolsó tag helyéért.

A Euronews beszámolója szerint az izlandi Péniszmúzeum gyűjteménye nemrégiben különleges relikviával bővült: az 1970-ben, kábítószertúladagolásban, tragikusan fiatalon elhunyt rocklegenda, Jimi Hendrix péniszének hiteles gipszöntvényével.

A korszak több rocksztárjához hasonlóan Hendrix pénisznéről is Cynthia Albritton művésznő készített gipszöntvényt. Az műtárgy 1968-ban készült, és azóta Albritton tulajdonában volt, egészen az áprilisban bekövetkezett haláláig. Korábban a művésznő több ismerőse is járt az izlandi Péniszmúzeumban, ők vették rá Albrittont, hogy végrendeletében hagyja az intézményre a Hendrix-relikviát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik