Hősként ünneplik a nőt, aki puszta kézzel tett ki egy oposszumot egy New York-i bárból

Bemegy az oposszum a kocsmába… Ha eddig nem is volt ilyen vicc, ezután biztosan lesz.

Helyi hőssé vált egy Sara Fulton nevű nő Brooklynban, miután hidegvérrel mentette meg egy kocsma teljes közönségét egy félelmetes oposszumtól – írja az NBC New York.

Fulton egy barátjával a greenpointi Temkin’s Bárban lazult május 26-án este. A bejárat előtt álldogáltak, amikor meglátták, hogy egy állat surran be villámgyorsan a nyitott ajtón. Egymásra néztek és találgatni kezdték, hogy mi lehetett az: egy fura kutya, vagy egy hatalmas patkány?

Fultonnak jutott eszébe, hogy mivel patkánynak mégiscsak túl nagy volt, talán egy oposszum lehetett. Bementek a kocsmába, hogy utánajárjanak az igazságnak. Az erszényes akkorra alaposan ráijesztett a kocsma vendégeire és személyzetére, akik nincsenek hozzászokva a vadvilág ilyen közelségéhez. Mindenki elveszítette a fejét, Sara Fulton azonban nem ijedős típus. Óvatosan megragadta az oposszum grabancát és kivitte az utcára. Akcióját többen is fotózták, illetve videózták.

Nem volt nagy ügy. Alaszkából származom, sokszor kempingeztem olyan helyeken, ahol feketemedvék mászkáltak körülöttem. Ösztönösen cselekedtem. Odamentem hozzá, és mondtam azt neki: tudom, hogy félsz, jól van, csak megfoglak és kiteszlek, mert az lesz számodra a legkevésbé fájdalmas

– nyilatkozta később a hétköznapi hős.

Az este ezután komoly italozásba fordult, mivel mindenki kötelességének érezte, hogy meghívja Fultont egy körre.