Élet-Stílus

Elfoglalt egy tantermet egy kóbor jávorszarvas Kanadában

Az iskola tanulóit és tanárait is váratlanul érte a látogatás, de a fiatal szarvast azóta már visszavitték a vadonba.

Csütörtökön egy fiatal jávorszarvas a szarvaival betörte egy észak-kanadai iskola egyik ablakát, majd elfoglalta az egyik termet, az akciójáról pedig számos felvétel készült.

A történetet – melyről az NBC News is beszámolt – Saskatchewan tartomány kormánya osztotta meg Twitteren. A kóbor szarvas Saskatoonban – a tartomány legnagyobb városában – a Sylvia Fedoruk iskolában okozott kisebb fennakadást, de a bejegyzésből az is kiderül, hogy az iskola személyzete értesítette a rendőrséget, akik az állatot épségben visszaszállították a vadonba.

Képeiken a szarvas – amelyet máshol nőstényként azonosítottak, de néhány képen „bika” felirattal jelöltek – egy osztályteremben áll, a padlót pedig a betört ablakból származó szilánkok borítják.

Egy másik, Sarah Paulgaard által a Twitterre feltöltött videón állítólag a szarvas pillanatokkal azelőtt látható, hogy csütörtök reggel berontott a saskatooni általános iskolába.

„Ó, szegény kis fickó!” – kiáltott fel Paulgaard a videón, amelyen az látható, ahogy a jávorszarvas átfut egy az iskolához közel található városrészen.

A videó leírásából az is kiderül, hogy pár perccel a felvételt készítő anya ebben az iskolában tanuló lányainak megérkezése után az iskola hangosbemondóján figyelmeztették a tanulókat a szarvasról.

Egy másik Twitter-felhasználó, Jayme Nicole pedig azt írta a fotója mellé – aminek a készítésekor csak egy üvegablak választotta el őt az állattól – hogy „megtaláltam a jávorszarvast”.

A saskatooni rendőrség szerint a jávorszarvast biztonságosan elkábították, befogták és sértetlenül visszaengedték a természetbe.

Az elszabadult jávorszarvas elkerülte az igazgatói irodát, és a természetvédelmi tisztekkel együtt útnak indult, hogy biztonságosabb helyet találjon a táncoláshoz

– tweetelte a rendőrség.

„A diákokat és a személyzetet távol tartották a területtől, a szülőket és gondviselőket pedig arra kérték, hogy ne jöjjenek az iskolába” – közölte Veronica Baker, a tankerület szóvivője emailben, majd azzal folytatta: „Hihetetlenül hálásak vagyunk, hogy a diákok és a személyzet minden tagja biztonságban van.”

A saskatchewani környezetvédelmi minisztérium nem reagált az NBC News megkeresésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik