Élet-Stílus

Egy hónapig éltek kókuszon egy lakatlan szigeten: megmentették, majd letartóztatták őket

Sharan Singh / Getty Images
Sharan Singh / Getty Images
Két férfi és egy nő 33 napon át élt kizárólag kókuszdión egy lakatlan karibi szigeten, a Bahamákon. Az amerikai parti őrség mentette, majd rögtön át is adta őket az idegenrendészetnek.

Színes ruhákat lengető embereket vett észre az amerikai parti őrség egyik járőröző helikoptere kedden, a Bahamák egyik apró, lakatlan szigetén. A rossz időjárás miatt nem tudták azonnal kimenteni őket, de vizet és élelmet dobtak le nekik – írja az NBC News.

A három túlélőt – két férfit és egy nőt – később kórházba szállították a floridai Key Westben. Kiderült, hogy enyhe kiszáradáson kívül nincs komoly bajuk. Elmondták, hogy kubaiak, hajótörést szenvedtek, és 33 napot töltöttek a lakatlan szigeten, mielőtt kimentették őket. A több mint egy hónapos időszakot kizárólag kókuszdiókon élve vészelték át. Brandon Murray, a parti őrség tisztje azt mondta, a három ember túlélése valóságos csoda.

Mivel az amerikai hatóságok azt feltételezik, hogy a kubai túlélők illegálisan akartak belépni az Egyesült Államok területére, az idegenrendészet már szerdán letartóztatta, és egy Pompano Beach-i intézménybe szállította őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik