Élet-Stílus

Négyszavas üzenettel mentette meg a pincér a bántalmazott kisfiút

Twitter / Orlando Police
Twitter / Orlando Police
A floridai gyereket módszeresen verte nevelőapja.

Egy bátor étteremvezetőnek köszönhető, hogy egy kisfiút sikerült kimenteni egy bántalmazó családból.

Flaviane Carvalho, egy floridai étterem menedzsere szilveszter este maga is beállt kiszolgálni a vendégeket, és arra lett figyelmes, hogy az egyik asztalnál mindenki előtt volt étel, csak egy kisfiú nem evett semmit. A pincérnő megkérdezte, nincs-e valami tévedés, hiszen a fiúnak nem rendeltek ételt, de az asztalnál ülő férfi elmondta, minden rendben, a gyerek majd éjszaka eszik, otthon. A felszolgáló észrevette, hogy fiú arca és karja tele van sebekkel.

A USA Today cikkéből kiderül: a pincérnő titokban írt egy üzenetet a fiúnak, és megpróbálta úgy felmutatni a lapot, hogy a szülők ne vegyék észre. Megkérdezte, minden rendben van-e vele, a gyerek bólintott. Mivel ez nem győzte meg Carvalhót, ezek után egy másik papírlapra felírta:

Do you need help?

azaz: „Szükséged van segítségre?” A kisfiú észrevette a jelzést, és bólintott.

A rendőrök hamarosan kiérkeztek a helyszínre; Carvalho elmesélte nekik, hogy a gyerek szemei között hatalmas karcolást vett észre, a kisfiú emellett nagyon csendesnek és szomorúnak tűnt.

A rendőrök kifaggatták a 11 éves fiút, aki először azt mondta, a sebesülései balesetből származnak; de később bevallotta, hogy nevelőapja, Timothy Wilson II bántalmazta őt:

többek között seprűnyéllel, hátvakaróval és ököllel verte.

A kisfiú kórházba került, nevelőapját még aznap letartóztatták. Egy orlandói rendőrtiszt szerint a gyermekbántalmazás ez esetben enyhe kifejezés, itt valóságos kínzás zajlott: később a gyermek elmesélte a rendőrökek, hogy büntetés gyanánt többször éheztették, előfordult, hogy megkötözték vagy hogy fejjel lefele lógatták egy ajtóról.

A gyermek anyja, a 31 éves Kristen Swann beismerte, hogy tudott a kínzásokról, így később őt is letartóztatták gyermek veszélyeztetése vádjával.

A kisfiúnak volt egy négyéves húga is, őt úgy tűnik, nem bántották a szülei. A gyámhatóság mindkét gyermeket kiemelte a családból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik