Élet-Stílus

„Nem megfelelő” öltözete miatt szólták meg a Lidlben vásárló politikusnőt

Azóta már bocsánatot kért az írországi Tallaght-ban történtek miatt az áruházlánc.

Egy ír szenátor, Lynn Ruane a tallaght-i Lidlben vásárolt volna, de odament hozzá a biztonsági őr, hogy az öltözete „nem megfelelő”, és legközelebb öltsön magára egy rendesebb felsőt – írta az Irish Mirror.

A politikus a boltból kiérve készített magáról egy képet, amelyen részben látszik, de írja is, hogy egy egyrészes fürdőruhát viselt felül topként, alul pedig egy nagy maláji szoknya volt rajta.

https://twitter.com/SenLynnRuane/status/1267439424444477442

Ruane a biztonságinak azt válaszolta, hogy de hát a ruha pont annyit takar belőle, mint bármelyik másik nyári felsője, mire az a replika érkezett, hogy az egy fürdőruha, máskor vegyen fel valami mást.

A nő viszont kitartott amellett, hogy nem kell mást felvennie, és kiment az üzletből. „A mellényt viselő férfiak bőréből pont ugyanennyi bőr látszik ki (…)

Csak kenyeret akartam. El vagyok keseredve

– írta az erről szóló Twitter-bejegyzésében Ruane.

A Lidl közleményt adott ki az eset után ebben azt írják, hogy nem a nő ruhája volt nem megfelelő, hanem az őr viselkedése, de a férfi nem az ő alkalmazottuk, hanem egy, velük szerződésben álló biztonsági vállalat munkatársa, és egyben elnézést is kértek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik