Élet-Stílus

Egy éve ilyenkor: méregdrága babakocsit vett Vasvári Vivien, mikor megismertük egy mai magyar rabszolga történetét

Vasárnap van, ami azt jelenti, hogy újra érkezik az a cikkünk, amiben azt nézzük meg, milyen hírek pörögtek a 24.hu-n egy éve ilyenkor.

2018. január 23-án életét vesztette egy magyar férfi Thaiföldön. A híradások arról számoltak be, hogy a halál oka mérgezés volt, amit a vacsorára felszolgált vajhal idézett elő. Arra kerestük a választ, hogy valóban okozhat-e végzetes mérgezést a hal húsának fogyasztása.

Makréla, és nem vajhal ölhette meg a magyar férfit Thaiföldön
A probléma az, hogy sokszor vajhalként árusítják a valóban mérgező kígyómakrélát. Magyarországon is.

Pár nappal később Budapesten is történt egy szörnyű haláleset: egy férfit súlyos hasi fájdalmakkal vittek kórházba a gyerekei, de többszöri kérésre sem látták el. Fél napi várakozás után vitték be a műtőbe, de akkor már késő volt.

Órákig hagytak haldokolni egy férfit a Honvédkórház sürgősségijén
Gyermekei súlyos hasi fájdalmakkal vitték be a kórházba édesapjukat, akit többszöri kérésre sem láttak el. Fél napi várakozás után vitték be a műtőbe, de már késő volt. Az 58 éves férfi másnap délelőtt meghalt.

Áprilisra várta második gyermekét Vasvári Vivien, érthető módon lelkesen számolt be az előkészületekről. Többek között az is kiderült, hogy nem akarja túlzottan elkényeztetni a kicsit, egy bizonyos dologhoz viszont ragaszkodott.

800 ezerért vesz babakocsit Luxus Vivien
Pedig eldöntötte, hogy spórolni fog!

Valamivel keletebbre egy kínai férfi kegyetlen bosszújától volt hangos minden. Kocsival üldözőbe vette, majd halálra gázolta kutyája robogóval menekülő gyilkosát. A férfi – aki a helyszínen életét vesztette – korábban legalább hat kutyával végzett.

Halálra gázolta kutyája gyilkosát egy kínai férfi
A gazdi átpasszírozta egy téglafalon a robogóval menekülő férfit.

Ezzel együtt a legmegrázóbb történet egyértelműen Marisé volt, aki hosszú ideje modernkori rabszolgaként, csicskaként élte az életét. Az ő helyzetéről készített Egy nő fogságban címmel dokumentumfilmet Tuza-Ritter Bernadett, amit később a a Sundance filmfesztiválon is műsorra tűztek, és ami még fontosabb, Marisban is felébresztette a hitet, hogy lehetne másképp élni.

Csinos külvárosi kertes ház, három rabszolgával
Nem pár száz évvel ezelőtt, még csak nem is egy bizarr rémálomban, itt, a mi Budapestünkön, lehet, hogy a szomszédban ma is vannak rabszolgák, a gazda nem szégyelli, a hatóság nem segít.

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik