Élet-Stílus

Egyszer csak azt vette észre egy indiai nő, hogy férje ellopta az egyik veséjét

A házasságkötéskor elmaradt hozományt pótolta azzal, hogy titokban kioperáltatta, majd eladta neje egyik veséjét.

Az indiai hatóságok letartóztatták egy 28 éves nő férjét és sógorát, akik a vád szerint ellopták a veséjét, mert a nő családja nem fizette ki a házasságkötéskor kért hozományt – jelentette a helyi sajtó. Rita Sarkar elmondása szerint férje két éve vitte el egy kalkuttai kórházba, azt állítva, hogy vakbélműtétet hajtanak végre rajta, de valójában akkor a jobb veséjét operálták ki belőle.

A Nyugat-Bengál államban élő nő 12 éve házasodott össze Biswajit Sarkarral, aki azóta folyamatosan zaklatta és kínozta, amiért nem kapta meg a régi hagyományok szerint a férj családjának járó hozományát. Indiában 1961-ben törvénnyel tiltották be a hozományadást, de főleg vidéki falvakban továbbra is gyakorolják a szokást.

A nő elmondta, hogy „nagyjából két éve erős hasi fájdalomtól kezdtem el szenvedni”, ami után férje családja egy kalkuttai kórházba vitte el. Ott azt állították neki, hogy ki fogják venni a vakbelét, és utána minden panasza meg fog szűnni.

A műtét után pár hónappal visszatért a fájdalom, de a férj akkor már nem akarta orvoshoz vinni a nőt. Sőt, még külön figyelmeztette, hogy senkinek se merjen beszélni a kalkuttai operációtól.

szervkereskedelem(960x640).jpg (szervkereskedelem, )
Orvosai lophatták el egy 48 éves nő veséjét
A kínai asszony azért vállalta az operációt, mert azt hitte, vastagbélrákja van. Mire magához tért, hiányzott az egyik veséje.

Ritát végül három hónapja a saját családja vitte el egy kórházba, ahol a vizsgálatok alatt kiderült, hogy nincsen meg a jobb veséje. Ezt utána egy másik kórházban is megerősítették.

Rögtön megértettem, miért akarta a férjem, hogy hallgassak a műtétről. Eladta a vesémet, hogy meglegyen a hozománya

mondta el a nő. Aki fel is jelentette a férjét, sógorát valamint anyósát a rendőrségen.

A helyi hatóságok hétfőn tartóztatták le a férjet, valamint a sógort, akik ellen egyebek mellett emberi szervekkel való kereskedelem és gyilkossági kísérlet vádjával indítottak eljárást. A szintén feljelentett anyós elmenekült a hatóságok elől, őt még keresik. A rendőrség azt gyanítja, hogy egy szervkereskedő banda állhat az eset hátterében.

Egy újságíró órák alatt vett két emberi szívet egy jótékonysági szervezettől
Brutális történet az amerikai szervkereskedelem bugyraiból.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik