Élet-Stílus

Orvosai lophatták el egy 48 éves nő veséjét

szervkereskedelem(960x640).jpg (szervkereskedelem, )
szervkereskedelem(960x640).jpg (szervkereskedelem, )

A kínai asszony azért vállalta az operációt, mert azt hitte, vastagbélrákja van. Mire magához tért, hiányzott az egyik veséje.

A 48 éves kínai asszony, Xu Xiuying kálváriája 2006-ban kezdődött, miuátn orvosa – akiben állítása szerint maradéktalanul megbízott – vastagbéldaganatot diagnosztizált nála. “Mikor a következő lépésről kérdeztem, elmondta, csak úgy mentheti meg az életemet, ha megoperál” – idézte a kínai nőt a Central European News.

Xiuying ezután a gyógyulása érdekében belement az operációba, és még azután is bizakodó maradt, hogy orvosa közölte vele, két eljárásra is szüksége lesz. “Azt mondta, a második, hosszabb műtétet biztonsági okokból egy másik kórházban kell majd elvégezniük, mert csak ott állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök” – mondja az asszony, aki még a beavatkozásokat követően sem sejtett semmit.

 

“Csak néhány héttel később mentem újabb kivizsgálásra – ekkor már egy másik kórházba – miután a hátfájdalom, amit a műtét óta éreztem, állandósulni látszott. “Itt megröntgeneztek, majd közölték velem, hogy az egyik vesém hiányzik. Először nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak, azt gondoltam, ezzel a hibával születtem, de az orvos közölte velem, hogy ő inkább arra gyanakszik, hogy illegális szervkereskedők áldozatává váltam” – tette hozzá szomorúan.

Xiuying, miután igazságügyi orvosszakértő is megerősítette a gyanúját, hosszas tépelődés után úgy döntött, a bíróságon keresi az igazát, és kártérítési pert kezdeményezett mindkét érintett kórházzal szemben. A felelősséget egyelőre egyik intézmény sem vállalta magára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik