Élet-Stílus

Megölte magát egy nő, mert fia “túl alacsony” menyasszonyt választott magának

24.hu
24.hu

2017. 11. 23. 16:34

Legalábbis ezt állítják a kínai hatóságok, miután elterjedt, hogy a hozomány miatt vetett véget életének.

A kínai közösségi oldalakon szerdán kezdett el terjedni a hír, hogy egy folyóba vetette magát, és öngyilkos lett fia eljegyzése után egy nő, mert nem tudták kifizetni a lány családja által kért hozományt. A beszámolók szerint a menyasszony családja egy új autót kért a házasságért cserébe, de azt a vőlegény szülei nem tudták megvenni.

A Henan-tartományban történt eset egy videófelvétellel együtt terjedt el, amin azt a pillanatot lehet látni, amikor a nő holttestét kiemelték a vízből, és bánatában férje is a vízbe ugrott. Őt fia, valamint a helyszínen lévő rendőrök mentették ki a folyóból.

A közösségi oldalakon sokan védelmükbe vették a menyasszony családját, közölve, hogy egy autó teljesen elfogadható hozománynak számít. És inkább azon elmélkedtek, miért nem a vőlegény volt az, akinek azt meg kellett vennie.

Mások emlékeztettek arra, hogy mivel Kínában egyre kevesebb és kevesebb lány születik, a férfiak egyre nehezebben találnak maguknak feleségét. És ezzel együtt jelentősen emelkedett a hozományok értéke, amit a lányok családjának kell fizetni.

Egyes területeken 3-szorosára nőtt az elvárt hozomány értéke, és átlagosan nagyjából 200 ezer jüant, azaz nagyjából nyolcmillió forintot kell a vőlegénynek fizetnie a házasságért cserébe. Az anyuka pedig azért ölhette meg magát, mert attól tartott, fia soha nem tud majd megházasodni.

A Henan-tartománybeli Ningling megye vezetése azonban később kiadott egy közlemény, amiben hamis internetes pletykának nevezték a hírt. Mint írták, a nő nem a hozomány miatt lett öngyilkos, bár halálának köze van a menyasszonyhoz.

A helyi tisztségviselők közlése szerint az anyuka azért ugrott a folyóba, mert szerinte a menyasszony túl alacsony volt fiához, és ezt annyira nem tudta elviselni, hogy inkább véget vetett az életének.

A fordulat meglepte a közösségi oldalak kommentelőit. “Ez még a hozománynál is idiótább az ok az öngyilkosságra” – ídézte egyiküket a Shanghaiist.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

(Kiemelt fotó:PearlVideo)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.