Nagyvilág

35 milliárdos hozománnyal adta feleségül lányát

Porsche hozománynak (posrche, ajándék, )
Porsche hozománynak (posrche, ajándék, )

A szerencsés vőlegényt egy milliárdos kínai üzletember ajándékozta meg a hatalmas összeggel, követve a helyi tradíciót.

A kínai Fucsien tartományban régi szokásnak számít, hogy az örömapa hatalmas hozománnyal adja oda lányát, ezzel biztosítva, hogy férje és annak családja a megfelelő tisztelettel bánjon az újdonsült asszonnyal (értsd: ne verjék). Különösen igaz ez a tartományban lévő Csincsiang megyére, ahol egy kínai lap cikke szerint „jobb feleségül venni egy helyi lányt, mint bankot rabolni”.

Egy helyi férfi ezt maga is tapasztalta, amikor több mint egymilliárd jüanos, azaz több mint 35 milliárd forintos hozományt kapott mennyasszonya mellé – jelentette a South China Morning Post. A hongkongi lap beszámolója szerint a csak Hszü néven azonosított közszolga egyebek mellett négydoboznyi arany ékszerrel, húszmillió jüanos bankbetéttel, ötmillió jüant érő részvénycsomaggal és drága ingatlanokkal lett gazdagabb. Valamint olyan „kisebb” ajándékokat is kapott, mint egy Porsche.

A hatalmas hozományt egy bizonyos Vu Tuan-piao adta, egy kerámiákkal foglalkozó cég milliárdos ügyvezetője, aki további, félmilliárd forintnak megfelelő összeget adományozott két helyi jótékonysági szervezetnek, az esküvő alkalmából. A kínai sajtóban megjelent hírek szerint a sokmilliárdos hozomány mellé még egy nyolc napig tartó esküvőt is szervezett, bár ezt a cég egyik vezetője cáfolta a Postnak adott nyilatkozatában, közölve, hogy főnöke “nem akar nagy felhajtást”.

A Post cikkében emlékeztetett arra, hogy egy hónappal korábban egy másik csiancsiangi apa kétmilliárd jüanos (hetvenmilliárd forint) hozománnyal adta tovább lányát, egy éve pedig egy cégvezető 2,5 milliárd jüant adott lánya mellé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik