Élet-Stílus

Túlélt egy villámcsapást, majd százmilliókat nyert a lottón

Lottónyertesek (Array)
Lottónyertesek (Array)

A kanadai férfi lehet a világ legszerencsésebb embere.

Kevesebb esélye annak, hogy valaki nyerjen a lottón, mint az, hogy belecsapjon a villám. Az, hogy mindkettő megtörténjen már olyan kicsi, hogy az már szinte lehetetlen. Mégis pontosan ez történt a kanadai Peter McCathie-vel, aki egyik kollégájával közösen játszva egymillió dollárt (216 millió forint) nyert az Atlantic Lottón – jelentette a CTV News.

McCathie 14 éves volt, amikor túlélt egy villámcsapást egy hajókázás közben. A férfi elmondta: a partközeli sekély vízben volt egy tavon, amikor a fák közül egy villám csapott belé. Hogy a történet még hihetetlenebb legyen, McCathie közölte, hogy pár évvel ezelőtt a lányát is villámcsapás érte, amikor egy kajaktúrán kikötötte a kajakokat. A CTV megkérdezett egy matematikaprofesszort, akinek számításai szerint 1 a 2,6 billióhoz az esélye annak, hogy ez a három eset megtörténjen.

 

McCathie egyébként a saját boltjában vásárolta meg a nyertes lottószelvényt munkatársával együtt, így pluszba még kap tízezer dollárt a lottótársaságtól a nyertes szelvény eladásáért. A férfi a nyeremény rá eső részéből adósságai kifizetését tervezi, valamint egy második nászutat feleségével, akivel harminc éve házasok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik