Élet-Stílus

Özönvíz, nagy buli, kis haszon

Kispál-búcsútól Muse-koncertig hosszú volt az egy hét. Történt közben Cseh Tamás-megemlékezés, Madness-őrület, Faithless-kockahas, Gotan Project-gőzfürdő és Iron Maiden-pólóáradat is. Közben volt égszakadás, vízbe fulladás, díler- és fosztogatófogás is. Ilyen volt a Sziget 2010-ben, szerintünk.

Hétfő: vidáman halt meg a Kispál

Az utolsó próba

Pálinka és kutyaugatás közepette elemeztük ki Lovasi és Kispál Andrásokkal a “kilencvenes évek legfontosabb zenekarának” pályafutását és az elkerülhetetlen véget, majd benéztünk egy próbájukra is. Riport, videó >>

A Sziget mínusznapján a Kispál és a Borz búcsúja leginkább egy vidám temetésre emlékeztetett: Lovasi sajnálta a dalokat, Kispálnak pedig nem kellett cigánykerekeznie. Volt videó, konfetti és a Final Countdown is.

Cikkünket itt olvashatja >>

Nézze meg hogyan búcsúztak a rajongók – videó >>
A mínusz nap galériája

A mínusznap galériája

Kedd: mit kezdett Cseh Tamással a Sziget?

Bekeményített Budapest

Miként szól a PASO-tól a Munkásszállás vagy a Naprától a Ten Years After, esetleg a Kistehéntől a Budapest. Meghallgattuk az emlékkoncert előtt kiadott cédét. Lemezrecenzió >>

Hogy kerül ide Cseh Tamás? Utálta az ilyen felhajtásos fesztiválozást, és a dalaitól is idegen volt mindez. Egyszerűen nem ez az ő terepe, az övé a klub, maximum a színház. Az meg dupla szerepzavar, hogy mások, a maguk felfogásában nótázzák el, fordítsák le a csehtamási lélekdalokat.

Cikkünket itt olvashatja >>

Galéria a megemlékezésről

Galéria a megemlékezésről

Szerda: már el is lőtte a puskaporát a Sziget?

gerendai: 0-300 millióig

A nullától a 300 millió forintig bármennyi lehet idén a nyereség, de ha nagyon rossz lesz az idő, akkor veszteségbe is futhat a mérleg – mondta el a FigyelőNetnek Gerendai Károly, akinek egyébként a Horvátországban tervezett fesztivál jelenti most a legnagyobb kihívást. A szervező várakozásai >>

A Sziget első teljes üzemmódú napján a The Hives Pinokkiónak öltözött frontembere pörgette fel a hangulatot, majd a Madnessnél a nosztalgia hullámaira hömpölyögtünk, és hittünk nekik, hogy lehet örökké fiatalnak maradni. Lehetséges, hogy az első volt a Sziget legerősebb napja?

Cikkünket itt olvashatja >>

A Ska-P koncertjéről itt olvashat >>

Milyen 25 évesen először a szigeten? – videó >>
Galéria a szerdai napról

Galéria a szerdai napról

Csütörtök: a magyar Bowie-tól Maxi Jazz kockahasáig

fosztogatókat fogtak

Egy szlovák és egy román sátorfosztogató csoportot is sikerült felszámolnia a Sziget fesztivál biztonsági szolgálatának; kenyérbe rejtik az alkoholt, szendvicsbe a drogot – mondta Lasz György, a rendezvény biztonsági főnöke pénteken. >>

Úgy tűnik, az elektronikus műfaj kedvelői voltak csütörtökön többségben a Szigeten. A Simian Mobile Disco alatt egy tűt nem lehetett elejteni, és a Faithless-en is szép számmal ugrált a közönség. Frenk erotikus rock & rollal és csípőrázással fokozta az amúgy is forró hangulatot, a Subscribe pedig nemes egyszerűséggel legyalulta a metal színpadot.

Cikkünket itt olvashatja >>
Gyerekekl és a gyereklelkű Sziget-lakók – videó >>

Galéria a csütörtökről

Galéria a csütörtökről

Péntek: rászakadt az ég a Szigetre

drogfogás a szigeten

Összesen négy főt – 2 nigériai és 2 magyar állampolgárt – fogtak el a rendőrök pénteken a Sziget fesztiválon, mert a gyanú szerint droggal éltek vissza.
Hogy pontosan milyen és mennyi kábítószerről van szó, nem közöltek információt. >>

A főműsoridőt még kivárta a vihar, de aztán fél egy körül villámokkal és özönvízzel csapott le a szigetre. Zeneileg vegyesfelvágott volt pénteken, lelkesültünk megint skára, majdnem tangóztunk a Gotan Projecten és elandalogtunk Oi Va Voi koncertjén.

Cikkünket itt olvashatja >>

Volt,akinek mégis sikerült:
A Gotan Projectről koncertjéről itt olvashat >>

Galéria péntekről

Galéria péntekről

Szombat: excsajait siratta a Tankcsapda

Karszalaggal fulladt meg

Feltehetően néhány napja fulladt a vízbe az a Sziget-karszalagot viselő fiatalember, akinek holttestét szombaton délután vették észre a Dunában. A fiatalember a rendezvényről már távozott, mielőtt a baleset történt vele, így a szervezők szerint nem tekinthető “szigetes halálesetnek”. >>

A szombat egyértelműen a rockereknek kedvezett. A Headbanger sátor kínálata mellett a Nagyszínpadon a Tankcsapdára és az Iron Maidenre záporozhattak az ördögvillák. A Party Arénába történő bejutásért közelharcot kellett vívni a táncoslábúaknak, hogy megtekinthessék az Infected Mushroomot.

Cikkünket itt olvashatja >>

Az Iron Maideen-koncertről itt olvashat >>

Michelin-csillagos kiszolgálást kapnak a sztárok – Nézze meg videónkat! >>

Galéria a szombati zúzdáról

Galéria a szombati zúzdáról

Vasárnap: égszakadás búcsúzott a Szigettől

380 ezren voltak

A különböző még felmerülő költségektől függően 50-100 millió forintos nyereséget hozhatott a Sziget – mondta el a FigyelőNetnek Gerendai Károly főszervező a hétfő hajnali órákban >>

A Szigettel együtt mi is minden energiánkat beleadtuk az utolsó napba. Pörögtünk a Brainsre és a Disco Partizanira a Shantel & Bucovina Club Orkestar előadásában, míg a Muse csak félig borzongatott meg, végül pedig a pénteki vihart újratöltötték, ami jól hazazavart mindenkit.

Cikkünket itt olvashatja >>

Búcsúgaléria vasárnapról

Búcsúgaléria vasárnapról

Ajánlott videó

Olvasói sztorik