Élet-Stílus

Legalább 50 milliót tejelt a Sziget

A különböző még felmerülő költségektől függően 50-100 millió forintos nyereséget hozhatott a Sziget – mondta el a FigyelőNetnek Gerendai Károly főszervező a hétfő hajnali órákban.

Egyelőre csak nagyságrendeket lehet látni, de az elmondható hogy pozitív mérleggel zárják az idei rendezvényt, és az eredmények elmaradnak a tavalyitól.

Gerendai reménykedik, persze, hogy a matekpélda végén inkább a 100 millió forinthoz fog közeledni a végeredmény de még nem érkezett be minden költségszámla, és még a helyreállítási munkálatok is hátra vannak, amelyek a hétfőn fél egy körül lezúduló eső miatt magasabbak is lehetnek, mert a kifelé tartó teherautók felszánthatják a felázott talajt.

Idén némiképp a tavalyi alá tervezték a számokat, így 370 ezres összlátogatóra lőtték be a költségeket, és az eddig beérkezett adatok szerint végül 380 ezren jöttek el bulizni a Sziget Fesztiválra.

Bár a bérletesek száma 4000-rel visszaeset, amely 20 ezerrel kevesebb napi látogatót jelent, de a napijegyesek magasabb aránya ezt tudta kompenzálni, így végül naponta csak 10 ezres kiesést eredményezett. A legerősebb nap a szombat volt, amikor 72 ezren voltak a 75 ezer fős befogadóképességű területen, most vasárnap pedig 69 ezren voltak a Hajógyári-szigeten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik