Jay Slack, molekuláris biológus munkatársai olyan ízetlen anyagot fedezett fel, amely hat a keserű ízérzékelésért felelős receptorokra, így nem befolyásolja a keserű mellékízű ételek egyéb ízét. Slack elmondta, hogy a vegyület a joghurttól a rágógumiig bármilyen ételhez, vagy italhoz hozzáadható. A keserű ízt amúgy legalább 25 receptorral érzékeljük és valószínűleg azért fejlődött ki, hogy távol tartson minket a mérgező növényektől.
Korábban már többféle anyagról – többek közt a konyhasóról is – kiderült, hogy befolyásolhatja azt érezzük-e a keserű ízeket, de ezekkel a vegyületekkel később rengeteg gond akadt: a működésüket nem ismerték, nem csak a keserű ízekre hatottak, vagy nem voltak ízetlenek. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatala (FDA) már engedélyezte a vegyület élelmiszerösszetevőként történő alkalmazását.