Élet-Stílus

Mexikó felé tart a Jimena hurrikán

Több ezer embert telepítettek ki kedden Mexikó csendes-óceáni partvidékén a Kaliforniai-félsziget felé közeledő Jimena hurrikán miatt, amelynek erőssége - az ötfokozatú skálán - hármas fokozatúra csökkent.

Los Cabos üdülőhelyen 8-9 ezer külföldi turista nyaral, közülük már kétezren, többségében amerikaiak hazautaztak a hurrikán miatt. A hatóságok 15 ezer helyi lakost átmenetileg kitelepítettek otthonaikból azokon a tengerparti területeken, amelyeket a nagy erejű szél miatt elönthet a víz.

A Jimena legerősebb széllökéseinek sebessége elérte az óránkénti 205 kilométert helyi idő szerint kedd este. Az előrejelzések szerint a hurrikán ereje tovább csökkenhet a következő órákban, de a meteorológusok figyelmeztettek, hogy ismét felerősödhet, miután várhatóan helyi idő szerint keddről szerdára virradó éjszaka eléri a szárazföldet.

A mexikói hatóságok szükségállapotot hirdettek Los Cabosban, illetve Baja California Sur szövetségi állam fővárosában, La Pazban. Az üzleteket, iskolákat, kikötőket bezárták, a vöröskereszt és a mexikói hadsereg a hurrikán elvonulása utáni segítségnyújtásra készülődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik