Élet-Stílus

Amerikai-orosz döntő a WTA-világbajnokságon

Az amerikai Venus Williams és az orosz Vera Zvonarjova vívja a Dohában zajló WTA-világbajnokság vasárnapi döntőjét. Mind a két játékos veretlenül, négy győzelemmel jutott be a 4,55 millió dollár összdíjazású torna fináléjába.

Venus Williams az elődöntőben a világelső Jelena Jankoviccsal vívott 2 óra 11 perces csatát. Az első játszmát az amerikai, a másodikat az orosz nyerte 6:2-re. A harmadik, egyben döntő felvonásban, Venus 3:2-nél aztán négy bréklabdát is hárított, és ezzel a döntő küszöbére lépett, majd még egyszer elvette ellenfele adogatását, és végül 6:3-mal húzta be a szettet.

Az maerikai klasszis a világelsőt is legyőzte (MTI/EPA)

Az amerikai klasszis a világelsőt is legyőzte (MTI/EPA)

Az orosz Vera Zvonarjova Venus Williamshez hasonlóan veretlenül jutott a fináléba, miután 2 óra 21 perc alatt, három szettben verte honfitársát, Jelen Gyementyijevát. Az első felvonást Zvonarjova a rövidítésben hozta, majd ellenlábasa 6:3-mal egyenlített. A döntő szettben Zvonarjova 3:0-ra elhúzott, s már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

A két döntős eddig hat alkalommal találkozott egymással WTA-viadalon, Williams vezet 5-1-re, Zvonrajova csak a 2003-as francia bajnokságon tudta őt legyőzni.

Korábban még egyikük sem nyert vb-t. A finálé győztese 1,34 millió dollárt kap, a vesztes 715 ezerrel lesz gazdagabb.

WTA-vb, elődöntő:
Zvonarjova (orosz)-Gyementyjeva (orosz) 7:6, 3:6, 6:3
V. Williams (amerikai)-Jankovics (szerb) 6:2, 2:6, 6:3

Páros, elődöntő:
Black/Huber-Garrigues/Ruano Pascual (spanyol) 6:1, 6:3
Peschke/Stubbs-Srebotnik/Szugijama 6:3, 2:6, 10-4*

*szuper tiebreak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik