Élet-Stílus

Elkészült az első hivatalos magyar videojáték-toplista

A videojátékok egyre növekvő népszerűsége nyomán született meg egy új szolgáltatás , mely hétről-hétre közzé teszi a játékok toplistáját.

A magyarországi videojáték-forgalmazók és a listák összeállítását végző Zene és Média Kft. a nyilvánosság előtt is bemutatta az első hivatalos magyar játék szoftver slágerlistát.

Az on- és off-line kiskereskedelmi árusítók pontos eladásai alapján összeállított listák a résztvevők egybehangzó becslése szerint a teljes piac közel 80 százalékát lefedik, így a végeredmény meglehetősen pontos képet ad a hazai játékosok kedvenceinek helyzetéről.

Az összesített eladási lista mellett különböző platformokra (PC, XBOX, többféle PlayStation, WII, stb.), illetve a különböző árfekvésű (teljes árú, olcsó sorozatok, legolcsóbb) termékekre is külön listák készülnek, így az érdeklődők pontos adatokhoz juthatnak hozzá arról, melyek a legmenőbb játékok a vevők körében.

Napjaink egyik legnépszerűbbje

Napjaink egyik legnépszerűbbje

Az új szolgáltatás nem csak az aktív játékosoknak nyújt jó tájékozódási támpontot, hanem – főleg így karácsony közeledtével – segítséget jelent a szülőknek is, akik a listát tanulmányozva elkerülhetik, hogy „rossz lóra tegyenek” és egy esetleg feleslegesen költsenek akár több tízezer forintot egy olyan játékra, aminek nem örül a gyerek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik