Élet-Stílus

Egészen egyszerűen törték fel Sarah Palin postafiókját

Nem találgatta és nem is lopta el Sarah Palin jelszavát, hanem néhány személyes adata alapján új jelszót kért az amerikai republikánus alelnökjelölt elektronikus postafiókjához a Yahoo szolgáltatónál az a hacker, aki titokban behatolt Palin magánlevelezésébe, és annak egy részét közzétette a világhálón.

Internetes biztonsági szakértők korábban felvetették, hogy a hacker esetleg egy úgynevezett trójai programmal titokban rögzítette, hogy Palin mit gépel be a billentyűzeten és úgy fért hozzá a jelszóhoz. De nem ez történt. A tettes maga számolt be behatolásának részleteiről ugyanazon a portálon, ahol elhelyezte Palin leveleinek egy részét.

“Én vagyok az a betolakodó, aki elkövettem a dolgot, el is mesélem, hogyan” – kezdődik a hacker beszámolója, amelyből kiderül, hogy az egész postafiók-feltörést heccnek szánta, aztán amikor hallotta, hogy az FBI vizsgálódik az ügyben, bepánikolt, és gyorsan lelécelt.

Az elkövető – elmondása szerint – nem tett mást, mint az alaszkai kormányzónő néhány személyes adata alapján Palinnak adta ki magát, és új jelszót kért saját, illetve Palin postafiókjához. Tudta a politikus születési dátumát, otthoni irányítószámát (zip-kódját), és azt, a művelethez szükséges további információt pedig kitalálta, hogy a kormányzónő a középiskolában ismerkedett meg férjével. A többi már gyerekjáték volt, a Yahoo elfogadta a hacker bejelentkezését, aki egy új jelszót kreálva (popcorn, vagyis pattogatott kukorica) könnyedén belépett a gov.palin@yahoo.com címre és megtekintette Palin levelezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik