Élet-Stílus

A lábtörő vallomása

A „lábtörő" Martin Taylor először állt a mikrofonok elé azóta, hogy a múlt szombaton súlyos sérülést okozott Eduardónak, az Arsenal labdarúgójának.

Egyesek, kiváltképp a horvát szurkolók szemében közellenséggé váló Martin Taylor az Independent című lap pénteki számában nyilatkozott. Először szólalt meg azóta, hogy kíméletlen belépőjével súlyos sérülést okozott Eduradónak, az Arsenal brazil születésű horvát válogatott támadójának, aki kettős nyílt bokatörése miatt minimum kilenc hónapig nem futballozhat.

„Nagyon boldog leszek azon a napon, amikor Eduardo újra tagja lesz az Arsenal, valamint a horvát válogatott kezdőcsapatának, különösen, ha újra gólokat szerez” – magyarázta a 28 éves védő, akinek az eset miatt három mérkőzést kell kihagynia.

„Edurado kétségkívül szörnyű sérülést szenvedett, ám amikor teljesen felépül, és újra betalál a kapuba, minden egyszerűbb lesz. Az emberek megértik, az ilyen súlyos balesetek is hozzátartoznak a labdarúgáshoz, és azt is látni fogják, hogy ezekből is fel lehet gyógyulni” – nyilatkozta Taylor, majd elárulta, meglátogatta „áldozatát” a kórházban, holott előzetesen tartott attól, hogy Eduardo miképp fogadja.

Martin Taylort megviselte az eset (Wikipedia)

Martin Taylort megviselte az eset (Wikipedia)

„Már szombaton bementem hozzá, de még nem tért magához az operációt követően, ezért vasárnap reggel újra a kórházba vezetett az utam. Természetesen megfordult a fejemben, talán nem is akar látni engem, és ezen nem is csodálkozhattam volna, hiszen borzasztó dolgon ment keresztül. De úgy vettem észre, még örült is annak, hogy meglátogattam. Ugyan voltak nyelvi nehézségeink, de megértette, amit mondtam. Azt ecseteltem, hogy nem akartam neki sérülést okozni, s szívből remélem, minél hamarabb visszatérhet. Erre bólintott. Később olvastam a nyilatkozatát a lapokban és örömmel töltött el, hogy nem haragszik rám, és szeretné, ha újból meglátogatnám. Örömmel találkozom vele újra” – mondta a birminghami futballista.

Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere először azt nyilatkozta, Martin Taylort örökre el kellene tiltani, később azonban elnézést kért a meggondolatlan szavaiért, mondván, elragadták az érzelmei. Edzője, Alex McLeish és csapattársai kiálltak a védő mellett, egybehangzóan azt állítva: Taylor nem akart ártani a horvát labdarúgónak.

Mascherano Négy Évre írt alá Liverpoolban

Négyéves szerződést kötött a Liverpoool argentin válogatott középpályásával, Javier Mascheranóval. „Boldog vagyok, immár csakis a futballra összpontosíthatok” – mondta a játékos az aláírást követően. Mascherano, miután először a West Ham keretéhez csatlakozott, tavaly Liverpoolba tette át a székhelyét, ahol kölcsönjátékosként foglalkoztatták.

„Jó irányban haladunk azon az úton, hogy olyan játékosokat szerződtetünk, akikre valóban szükségünk van. Vele együtt a miénk a világ egyik legjobb középpályás négyese” – mondta Rafa Benítez, a ‘Pool spanyol menedzsere. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik