Élet-Stílus

Dzsudzsákék már fél lábbal a következő körben

A magyaros UEFA-kupa csapatok közül csak Dzsudzsák Balázs és a PSV Eindhoven érezheti magát biztonságban a 16 közé jutásért zajló párharcok csütörtök esti visszavágója előtt. Juhász Rolandék hazai pályán csak minimális előnyt szereztek, Tőzsér Dániek és az AEK Athen pedig egy döntetlent harcolt ki a Getafe ellen az első meccsen.

Dzsudzsák Balázs érkezése óta a holland bajnok sem a bajnokságban sem a nemzetközi porondon nem szenvedett vereséget, és remélhetőleg ez a remek sorozat a Helsingborg otthonában sem szakad meg. Idegenben a svédek az első félidőben a két bekapott gól ellenére biztatóan futballoztak, és lett is volna alkalmuk az oly fontos idegenbeli gól megszerzésére.

A PSV a párharc esélyese (Pics United)

A PSV a párharc esélyese (Pics United)

Hazai pályán még nehezebb lesz az Eindhoven feladata, főleg úgy, hogy a válogatott Jan Kromkamp egy kisebb sérülés miatt el sem utazik Svédországba. Dzsudzsák mellett még négy magyar szereplője lesz az összecsapásnak: Szabó Zsolt lesz a játékvezetője a visszavágónak, segítői Kispál Róbert és Hegyi Péter lesznek Svédországban, a negyedik játékvezetői tisztséget Bede Ferenc tölti be.

Tőzsér Dánieléknek sokkal nehezebb dolguk lesz, hiszen a spanyol élvonalban vitézkedő Getafe otthonába látogatnak. Az AEK Athennél ráadásul éppen a párharc első meccse előtt egy nappal küldték el a trénert, akit még mindig az egykori másodedző Nikosz Kostenoglu pótol a kispadon.

Az első meccsen hazai pályán a rossz előjelek ellenére sokáig tartotta magát a papírforma alapján esélytelenebb görög együttes, és csak négy perccel a lefújás előtt, egy borzasztó védelmi hiba után került hátrányba. A vereségét azonban megúszták, mivel a csereként érkező Blanco a ráadás negyedik percében egy szöglet utáni kavarodást kihasználva sarokkal egyenlített. Tőzsér az első meccsen végig a kispadon ült, remélhetőleg Kostenoglu ezúttal komolyabb szerepet szán a magyar válogatottnak.

Juhász szerel az odavágón (rsca.be)

Juhász szerel az odavágón (rsca.be)

Juhász Roland csapata is az utolsó percekben fordított a francia Bordeaux ellen hazai pályán. A magyar válogatott védő szabálytalankodása után megindult büntetőből meglepetésre az addig sokkal passzívabban futballozó vendégek szerezték meg a vezetést, de a belgák az utolsó percig oroszlánként küzdöttek, és megérdemelten lőtték be a 95. percben a győztes találatot.

A kiírás esélyesei közül a Bayern meglepetésre csak döntetlenre végzett az Aberdeen otthonában, de óriási meglepetés lenne, ha hazai pályán a brillírozó Luca Tonival ne győznék le a skótokat. A Tottenham idegenben győzte le a BL-ből kieső Slavia Prahát, és egy másik angol együttes, az Everton is előnyt szerzett a hazai visszavágóra. A Fiorentinának a papírforma alapján simán kellene továbbjutnia a Rosenborg ellenében, akárcsak a Werder Bremennek a Bragával szemben. A csütörtöki összecsapások közül a Leverkusen-Galatasaray (0-0) és a Atletico Madrid-Bolton (0-1) meccsek ígérkeznek a legizgalmasabbnak.

UEFA-kupa, a 16 közé jutásért, visszavágók (zárójelben az első mérkőzések eredményei):
Hamburger SV (német)-FC Zürich (svájci) 17 ó (3-1)
Bayer Leverkusen (német)- Galatasaray (török) 17 (0-0)
Szpartak Moszkva (orosz)-Olympique Marseille (francia) 17:30 (0-3)
Panathinaikosz (görög)-Glasgow Rangers (skót) 18 (0-0)
Bayern München (német)- FC Aberdeen (skót) 18:45 (2-2) (SportKlub)
Girondins Bordeaux (francia)-RSC Anderlecht (belga) 20:45 (1-2) (Sport1)
Fiorentina (olasz)-Rosenborg (norvég) 20:45 (1-0)
Villarreal (spanyol)-Zenit (orosz) 20:45 (0-1)
FC Getafe (spanyol)-AEK Athén (görög) 20:45 (1-1) (SportKlub)
Tottenham Hotspur (angol)-Slavia Praha (cseh) 20:45 (2-1)
Helsingborg (svéd)-PSV Eindhoven (holland) 20:45 (0-2)
Atlético Madrid (spanyol)-Bolton Wanderers (angol) 20:45 (0-1)
FC Basel (svájci)-Sporting Lisboa (portugál) 21 (0-2)
1. FC Nürnberg (német)-Benfica (portugál) 21 (0-1)
FC Everton (angol)-Brann Bergen (norvég) 21 (2-0)
SC Braga (portugál)-Werder Bremen (német) 22:30 (0-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik