Élet-Stílus

Megvédte világbajnoki címét Justine Henin

A belga világelső óriási, közel három és fél órás csatában győzte le a madridi WTA-világbajnokság fináléjában a beugróként érkező Maria Sarapovát. Az orosz az utolsó labdamenetig küzdött, de a címvédő a brékpontoknál jobban koncentrált, és egymillió dollárt vághat zsebre a sikeréért.

Elképesztő, maratoni labdamenetek váltott egymással a két klasszis már a meccs elején, az első bréklabdát Henin értékesítette. A sérült Venus Williams helyet szereplő Sarapova azonban rögtön a következő gémben egalizált, és a két játékos 5:5-ig fej-fej mellett haladt. A 12. játékban hosszú perceken keresztül űzték-hajtották egymást a riválisok, végül Sarapova elnyerte ellenfele adogatójátékát, és ezzel az első szettet.

A második játszmában sokáig egyik játékos sem tudott felülkerekedni, Heninen látszott, hogy erőlködik, de 4:4-es állásnál hibákra kényszerítette a hatodikként rangsorolt oroszt, és ugyanolyan arányban ahogy elveszítette az elsőt, behúzta a második szettet.

A döntő játszmában a belga hamar elhúzott 3:1-re, innen az orosz még felállt, de többre már nem futotta az erejéből. Henin egy újabb brékkel bebiztosította a győzelmét, és idei 10., pályafutása 39. WTA-tornagyőzelmét aratta egyesben. Sikeréért egymillió dollárt és 750 világranglista-pontot kapott.

Madrid, WTA-világbajnokság, döntő:
Henin (belga, 1.)-Sarapova (orosz, 6.) 5:7, 7:5, 6:3

Az elmúlt tíz év világbajnokai:
1997: Jana Novotna (cseh)
1998: Martina Hingis (svájci)
1999: Lindsay Davenport (amerikai)
2000: Martina Hingis
2001: Serena Williams (amerikai)
2002: Kim Clijsters (belga)
2003: Kim Clijsters
2004: Marija Sarapova (orosz)
2005: Amélie Mauresmo (francia)
2006: Justine Henin (belga)
2007: Justine Henin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik