Élet-Stílus

Hemingway megvette a Kispestet

A George F. Hemingway magyar származású amerikai üzletember által jegyzett Hemingway Group egyik leányvállalata lett a Budapest Honvéd FC új tulajdonosa. Az egyesület a hitelt is visszafizette, így semmi akadálya nincsen az élvonalbeli szereplésnek.

A csapat közleménye szerint a Hemingway Group megvásárolta a Honvéd FC 80 százalékos tulajdonrészét. A korábbi tulajdonosok közül Kiss Zsolt továbbra is a csapattal maradt 20 százalékos részesedéssel.

A Bp. Honvéd eddigi kisebbségi tulajdonosa, Kiss Zsolt csütörtökön bejelentette: megszületett az a megállapodás, mely szerint új többségi tulajdonosa lesz a nagy múltú klubnak. Kiss Zsolt június 16-án, hosszas huzavona után vette meg az olasz Piero Pini tulajdonrészét, noha már akkor tudni lehetett, egyedül nem képes működtetni a labdarúgó-kft.-t – írja a sport napilap.

Az új többségi tulajdonosról, illetve az általa létrehozott Hemingway-csoportról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a tengerentúlon ingatlanokkal, vendéglátással foglalkozik, és övé a Bonbon Hemingway-üzletlánc is. Mi több, az ő nevéhez fűződő alapítvány kezeli a Magyar Sportcsillagok Falát.

Maradnak az első osztályban

A klub hivatalos honlapja szerint visszafizették a reorganizációs hitelt, valamint rendezte a fegyelmi bizottság által korábban kiszabott büntetését az egyesület, így minden akadály elhárult az élvonalbeli indulás elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik