Élet-Stílus

Marsutazás a Jövő Házában

Érdekes utazáson vehet részt a kíváncsi látogató a Jövő Háza legújabb installációjának keretében. A Mars titkainak megismerése mellett egy szimulált űrutazás részese is lehet az, aki ellátogat a Millenáris Parkba.

Az emberiség technológiai fejlődésének eredményeként a XXI. század első felében valószínűleg sikerül majd űrhajósokat juttatni a Mars felszínére, s ezt követően akár már néhány évtizeden belül tömegessé válhat a bolygóközi utazás.

A Mars-űrhajó elnevezésű installáció célja, hogy bemutatva ezeket az elképzeléseket, a látogatók számára csoportosan átélhetővé tegye egy emberi Mars-utazás térhatású szimulációját, s közben felkeltse az érdeklődést a vörös bolygó tudományos kutatása iránt.

A Mars kutatás jelenét és jövőjét bemutató kiállítást meglátogatta az űrben ötször is járt amerikai űrhajós Jeffrey A. Hoffman is. A szimulált űrutazás után az asztrtonauta vendéglátója Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter elmondta, hogy a Jövő Háza jövőbeli terveiben is szerepel olyan emberek meghívása és bemutatása, akik sokat tettek a tudomány és a technológia előrehaladásáért.

Az amerikai űrhajós és tudós a bemutatót követően elmondta, hogy az USA űrkutatásának legfontosabb tervei között szerepel az, hogy mihamarabb embert juttassanak a Marsra. A NASA szakemberei szerint a vörös bolygó felderítésére tett erőfeszítések a teljes emberiség érdekeit szolgálják.

Hoffman 20 évig volt a NASA űrhajósa, ma a MIT (Massachusetts Institute of Technology) professzoraként szolgálja az űrkutatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik