Szórakozás

Deák Bill Gyulát rabosította a NAV

A zenészt pénzügyei miatt bűncselekménnyel gyanúsítja az adóhatóság.

Deák Bill Gyulára rájár a rúd. Néhány hete azt terjesztették róla közösségi oldalán, hogy komoly beteg, ezzel gyakorlatilag meghiúsították soron következő koncertjét. Most pedig a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályának Huszti úti irodájában látták, amint épp ujjlenyomatot vettek tőle.

“Egészen biztos, hogy a rekedt hangú énekest láttam. Valami komoly ügye lehetett, mert épp rabosították, pont ujjlenyomatot vettek tőle a nyomozók. De hogy konkrétan mi miatt vizsgálódnak nála, azt nem tudom” – mesélte a Blikknek egy szemtanú.

A napilap a zenészt is felkereste az ügyben, aki ügyvédje tanácsára nem nyilatkozott, annyit azonban elárult, hogy nagyon kellemetlen számára az egész, de bízik benne, hogy minden rendben lesz.

“A rabosítás azt jelenti, hogy az illetőt bűnügyi nyilvántartásba veszik. Fényképet készítenek róla, és ujjlenyomatot vesznek. A rabosítást a gyanúsítás előzi meg, ennek azért van jelentősége, mert ekkor közli a hatóság az illetővel, hogy bűncselekmény megalapozott gyanúja áll fenn vele szemben. Ha a NAV nyomoz, akkor mindenképpen pénzügyi jellegű ügy áll a háttérben” – magyarázta dr. Kamarás Péter, ügyvéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik